Foto afdrukken

Foto AfdrukkenFoto Afdrukken

Een foto afdrukken, het klinkt erg simpel. Tenslotte hoe moeilijk kan het zijn? Gelukkig eenvoudiger dan vroeger door de nieuwe technieken, maar door die technieken zijn er ook weer veel nieuwe mogelijkheden ontstaan.

Een foto afdruk betekent dat je een digitaal beeld (nullen en enen) omzet naar een tastbaar beeld (papier en inkt). Waarschijnlijk is dit de grootste deur die je kan intrappen, maar wel een belangrijke om verder de diepte in te gaan. Hierbij stil te staan is belangrijk, omdat de uitkomst hiervan gaat bepalen hoe goed jouw foto eruit gaat zien en hoe lang die goed gaat blijven.

Een oude foto afdrukken

Stel, je hebt een oude negatief gevonden van een familiefoto of vakantie. Deze zou je graag willen afdrukken om in de kamer op te hangen, alleen heeft de tand des tijds haar sporen erop achter gelaten. De negatief direct laten afdrukken zou betekenen dat deze beschadigingen ook afgedrukt worden en daarom voor altijd op de foto te zien zijn. Voordat je een dergelijke foto gaat afdrukken heb je de mogelijkheid om de beschadigingen te herstellen. Dit kan je doen door de negatief te digitaliseren, zodat deze met hoogwaardige software hersteld kan worden. ScanCorner is de specialist in het scannen van analoog beeldmateriaal zoals jouw negatief met een familiefoto daarop. Negatieven worden op de hoogst mogelijke resolutie gescand, 35mm negatieven op 3000 dpi en 6 x 9 cm negatieven op 1200 dpi. Daarnaast worden de beelden nog gemiddeld drie minuten handmatig bewerkt, zodat alle stofdeeltjes, verkleuringen en krassen verwijderd worden.

Nadat je negatief gedigitaliseerd is kan je de nu digitale foto afdrukken op de hoogste kwaliteit, zonder beschadigingen. Dat je foto nu digitaal is betekent ook dat deze zijn kwaliteit zal behouden. Dus voordat je jouw foto’s of negatieven gaat afdrukken zorg dat je eerst de hoogste digitale kwaliteit hebt.

Relevante blogs:

Foto bewerken

Resolutie

PPI en DPI

Heeft u een waardevolle toevoeging op deze blog, of bent het niet met de inhoud eens, dan horen wij dat graag! Wij houden van directe en open feedback.
Geplaatst in Verklarende_woordenlijst

Meer weten?

Selecteer:

Dia's igitaliseren Negatieven digitaliseren
Foto digitaliseren APS digitaliseren
VHS naar DVD omzetten Mini DV naar DVD omzetten
HI8 naar DVD omzetten 8mm naar DVD omzetten

Of ga direct naar: Bestellen

 • De eerste digitale camera
  De eerste digitale camera   Fotografie was niet altijd zo gemakkelijk en snel zoals het nu is: 1973 was een jaar zonder smartphones en apps zoals Snapchat en Instagram. Echter, was er een man die daar snel verandering in zou… Lees meer › The post De eerste digitale camera appeared first on ScanCorner.
 • België
  België Onze services voor klanten in Nederland zijn al lange tijd goed geregeld. Voor onze klanten in België helaas niet. Omdat wij met enige regelmaat vragen kregen van potentiële klanten uit België hebben wij in samenwerking met DHL een speciale… Lees meer › The post België appeared first on ScanCorner.
 • Instagram en de kracht van afbeeldingen
  Instagram en de kracht van afbeeldingen     Gebruikt u Instagram al en wilt u meer likes op uw foto’s? Dan hebben wij een aantal goede adviezen voor u! Deze tips zijn natuurlijk niet alleen van toepassing op Instagram foto´s,… Lees meer › The post Instagram en de kracht van afbeeldingen appeared first on ScanCorner.
 • Oude negatieven Antarctica gevonden
  Honderd jaar oude negatieven Antarctica gevonden in blok ijs     Tijdens de renovatie van een oude verkenningshut op Antarctica deden conservatoren van het Zealand Antarctic Heritage Trust een bijzondere ontdekking. Ze vonden een doos met tweeëntwintig aan elkaar geplakte… Lees meer › The post Oude negatieven Antarctica gevonden appeared first on ScanCorner.
 • Foto- en videoformaten
  Fotoformaten JPEG (.jpg) Joint Photographic Experts Group.  ScanCorner gebruikt standaard JPEG bestandsindelingen. JPEG biedt een goede balans tussen de grootte van het bestand en kwaliteit van uw foto. JPEG-bestanden zijn door de relatief kleine bestandsgrootte goed geschikt om op een website… Lees meer › The post Foto- en videoformaten appeared first on ScanCorner.