Foto- en videoformaten

Fotoformaten

JPEG (.jpg)

Joint Photographic Experts Group.  ScanCorner gebruikt standaard JPEG bestandsindelingen. JPEG biedt een goede balans tussen de grootte van het bestand en kwaliteit van uw foto. JPEG-bestanden zijn door de relatief kleine bestandsgrootte goed geschikt om op een website te plaatsen of via internet te versturen. De analoge beelden worden bij ScanCorner op dusdanig hoge kwaliteit gescand en bewerkt dat het comprimeren van de foto’s geen merkbaar verlies aan kwaliteit oplevert.

TIFF (.tif)

Tagged Image File Format. TIFF wordt met name gebruikt in de professionele sector. Het is een ideaal formaat om hoogwaardige foto’s mee te bewaren. De bestanden worden niet gecomprimeerd; bij het opslaan is er dus geen kwaliteitsverlies. Hier staat tegenover dat de bestanden erg groot zijn en daardoor minder geschikt om via het internet te versturen. Onbewerkte TIFF-bestanden zijn te bestellen tegen een meerprijs.

Videoformaten

MP4 of MPEG-4

Moving Picture Experts Group. ScanCorner slaat uw video’s op als een MP4-bestand.  MP4 is nagenoeg op ieder apparaat af te spelen. Het wordt vandaag de dag nog veel gebruikt.

MOV

Movie. MOV is de bestandsextensie die bij de QuickTime-multimediaformaat van Apple hoort. Als u MOV-bestanden wilt bekijken heeft u de QuickTime Player nodig.

AVI

Audio Video Interleave. AVI is een video-bestandsindeling ontwikkeld door Microsoft. Standaard voor synchronisatie en compressie van videobestanden onder Windows. Heet daarom ook wel Microsoft Video for Windows en is daarmee de tegenhanger van Quicktime.  Videobewerkingstechnisch is AVI een fijn bestandsformaat omdat het algemeen wordt ondersteund.
Geplaatst in Uncategorized

Meer weten?

Selecteer:

Dia's igitaliseren Negatieven digitaliseren
Foto digitaliseren APS digitaliseren
VHS naar DVD omzetten Mini DV naar DVD omzetten
HI8 naar DVD omzetten 8mm naar DVD omzetten

Of ga direct naar: Bestellen

 • De eerste digitale camera
  De eerste digitale camera   Fotografie was niet altijd zo gemakkelijk en snel zoals het nu is: 1973 was een jaar zonder smartphones en apps zoals Snapchat en Instagram. Echter, was er een man die daar snel verandering in zou… Lees meer › The post De eerste digitale camera appeared first on ScanCorner.
 • België
  België Onze services voor klanten in Nederland zijn al lange tijd goed geregeld. Voor onze klanten in België helaas niet. Omdat wij met enige regelmaat vragen kregen van potentiële klanten uit België hebben wij in samenwerking met DHL een speciale… Lees meer › The post België appeared first on ScanCorner.
 • Instagram en de kracht van afbeeldingen
  Instagram en de kracht van afbeeldingen     Gebruikt u Instagram al en wilt u meer likes op uw foto’s? Dan hebben wij een aantal goede adviezen voor u! Deze tips zijn natuurlijk niet alleen van toepassing op Instagram foto´s,… Lees meer › The post Instagram en de kracht van afbeeldingen appeared first on ScanCorner.
 • Oude negatieven Antarctica gevonden
  Honderd jaar oude negatieven Antarctica gevonden in blok ijs     Tijdens de renovatie van een oude verkenningshut op Antarctica deden conservatoren van het Zealand Antarctic Heritage Trust een bijzondere ontdekking. Ze vonden een doos met tweeëntwintig aan elkaar geplakte… Lees meer › The post Oude negatieven Antarctica gevonden appeared first on ScanCorner.
 • Foto- en videoformaten
  Fotoformaten JPEG (.jpg) Joint Photographic Experts Group.  ScanCorner gebruikt standaard JPEG bestandsindelingen. JPEG biedt een goede balans tussen de grootte van het bestand en kwaliteit van uw foto. JPEG-bestanden zijn door de relatief kleine bestandsgrootte goed geschikt om op een website… Lees meer › The post Foto- en videoformaten appeared first on ScanCorner.