Handmatige bewerking voor het mooiste beeld

Geen enkele geautomatiseerde methode is in staat om de uitzonderlijke resultaten te bereiken van een handmatig bewerkingsproces. Daarom worden al uw foto’s, negatieven en dia’s bij ScanCorner handmatig gescand en bewerkt. Dankzij dit intensieve proces kunnen wij de beste kwaliteit garanderen die in Nederland voor deze prijs te krijgen is. Ons deskundige team besteedt gemiddeld drie minuten per foto om het beeld te optimaliseren op de volgende punten:    

1) Stof en krassen verwijderen

Voor kras verwijdering Na kras verwijdering
Door blootstelling aan stof en vuil kunnen er gemakkelijk krassen of andere ongewenste vlekken op gescande beelden ontstaan. Met name bij dia’s en negatieven kunnen de kleinste stofdeeltjes al zorgen voor een onscherp resultaat, omdat deze beelden tijdens het scannen sterk worden vergroot. Bij ScanCorner wordt ieder beeld voor het scannen handmatig gereinigd om stof en vuil te verwijderen. Daarnaast maken wij tijdens het scannen gebruik van Digital ICE software om bestaande krasjes te elimineren die zichtbaar zouden worden tijdens het scannen. Na het scannen wordt iedere afbeelding gecontroleerd en worden eventueel overgebleven krassen handmatig verwijderd met behulp van professionele software (Adobe Photoshop).    

2) Handmatige kleurcorrectie

Voor-kleur-correctie4 Na-kleur-correctie3
Omdat foto’s, negatieven en dia’s na verloop van tijd hun kleur verliezen, besteden wij tijdens ons scanproces veel aandacht aan het herstellen van originele kleuren. Hoewel veel aanbieders van scandiensten gebruik maken van geautomatiseerde processen om kleuren te corrigeren, wordt bij ScanCorner iedere afbeelding apart beoordeeld om de juiste kleurcorrectie te selecteren. Hierdoor zijn wij in staat de kleuren in uw scans te optimaliseren en indien nodig het contrast en de belichting aan te passen. Hierboven ziet u het verschil tussen beide methodes.  

3) Foto rechtzetten en bijsnijden

Uw foto’s worden na het scannen rechtgezet met behulp van professionele software. Zo zorgen wij ervoor dat uw foto’s niet scheef of op de kop worden geleverd. Daarnaast zullen wij de randen van foto’s bijsnijden waar nodig. Zo kunt u zonder moeilijkheden uw foto’s laten afdrukken.  

4) Rode ogen verwijderen

rode ogen correctie Wie regelmatig foto’s met flits maakt weet hoe vervelend het is om na het maken van dat perfecte plaatje tot de ontdekking te komen dat personen op de foto rode ogen hebben. Omdat geautomatiseerde technieken echter vaak moeite hebben om het oog te identificeren, passen wij rode ogen correctie altijd handmatig toe. Door middel van deze methode zijn wij in staat gezichten er zo natuurgetrouw mogelijk uit te laten zien. Hiernaast ziet u het verschil tussen handmatige en automatische rode ogen correctie:  1) Normale scan2) Na software bewerking3) Na handmatige bewerking
   

5) Kleine beschadigingen en onzuiverheden

Als wij tijdens het bewerken van uw foto’s kleine beschadigingen of onzuiverheden tegenkomen zullen wij deze uiteraard ook handmatig corrigeren met behulp van Adobe Photoshop. Mocht u foto’s hebben die zwaar beschadigd zijn en meer tijd verlangen om weer in hun oude staat terug te brengen dan kunt u gebruik maken van onze uitgebreide restauratieservice. Voor meer informatie hierover en een prijsopgave kunt u contact met ons opnemen via info@scancorner.nl.

Digitaliseren op hoge resolutie

Omdat u uw foto’s maar één keer laat digitaliseren, vinden wij het belangrijk dat dit in één keer goed gebeurd. Omdat wij iedere foto op hoge resolutie scannen blijven kleine details duidelijk zichtbaar en kunt u uw gescande beelden tot A4 formaat haarscherp vergroten.
 

Dia’s en negatieven scannen op 3000 dpi

Voor het optimale resultaat scannen wij uw dia’s en 35mm negatieven standaard op 3000 dpi. Afgedrukte foto’s worden in 600 dpi gescand. Dit is lager omdat foto’s al van een groter origineel formaat gescand worden. Het eindresultaat is hetzelfde. De term dpi staat voor ‘dots per inch’ en wordt gebruikt om het aantal pixels te beschrijven dat wordt onttrokken uit het beeld. Hoe hoger de resolutie en het aantal pixels, hoe scherper het beeld zal worden weergegeven op een bepaalde grootte. Als u een keuze maakt voor een scanservice let hier dan goed op!  

Wat is het verschil tussen DPI en Megapixels?

In de digitale fotografie wordt vaak term Megapixels (MP) gebruikt. Het aantal megapixels kan worden uitgerekend aan de hand van het formaat van uw te scannen afbeeldingen. Wanneer u bijvoorbeeld 35mm negatieven laat digitaliseren op onze resolutie van 3000 dpi betekent dit dat deze een resolutie van 12 Megapixels krijgen. Zie hieronder een kleine omrekentabel voor verschillende beeldformaten:
Materiaal Formaat Resolutie Megapixel
Dia (35mm) 24 x 36 mm 3000 dpi 12 Megapixel
Dia (127) 40 x 40 mm 3000 dpi 22,3 Megapixel
Negatief (35mm) 24 x 36 mm 3000 dpi 12 Megapixel
Negatief (6 x9 cm) 60 x 90 mm 1200 dpi 12 Megapixel
Foto (10 x 15 cm) 100 x 150 mm 600 dpi 8,4 Megapixel
Foto (15 x 20 cm) 150 x 200 mm 600 dpi 16,7 Megapixel

Digitaliseren kwaliteit gallery

Online Gallery

Na het digitaliseren van uw foto’s worden deze in een online gallery geplaatst waar u direct het resultaat van uw scans kunt bekijken. Hier kunt u al uw foto’s gemakkelijk via email, Facebook of Twitter delen met uw vrienden en familie. De online gallery kunt u tenminste 6 maanden gebruiken en is alleen toegankelijk met uw email adres en wachtwoord.  
Digitaliseren persoonlijke DVD

Gepersonaliseerde DVD

Bij ScanCorner worden uw gedigitaliseerde beeldmaterialen eventueel tegen een kleine meerprijs op DVD gebrand. Bij het digitaliseren wordt dan een persoonlijke DVD met omslag ontworpen met uw eigen afbeeldingen. Wanneer u uw beeldmaterialen hebt gesorteerd zullen wij deze naar uw wens in mapjes verdelen op de DVD. Lees meer hierover in onze verpakkingstips.  
Digitaliseren kwaliteit

Automatische back-up

Gedigitaliseerde foto’s en video’s worden minimaal 3 maanden na het voltooien van uw opdracht bewaard op onze back-up server. Mochten uw bestanden per ongeluk beschadigd raken dan hebben wij dus altijd een reserve kopie van uw scans of video’s die wij u na kunnen sturen. Neem contact op via info@scancorner.nl als u meer wilt weten.  
 

 Veilig en snel verzenden!

In het bestelformulier kunt u aangeven dat u een verzendlabel wilt ontvangen. U krijgt een e-mail toegestuurd met uw label om veilig en snel naar ons te verzenden. Lees hier meer over deze service.

speciale aanbieding Speciale aanbieding?

Via onderstaand formulier schrijft u zich in voor de nieuwsbrief en ontvangt u meteen een welkomstaanbieding van ons:

No Fields Found.

Contact

Voor vragen kunt u ons telefonisch bereiken op 024-2120254 of 020-2386007.

Geef bij bijzonderheden het volgende aan: “VERZENDLABEL”. U ontvangt van ons een label om veilig en snel naar ons te verzenden. Lees hier meer over deze service.

hoe het werkt het Hoe het werkt..

Stap 1

Stap 1: Plaats een bestelling op onze website

Stap 2

Stap 2: Verzend of breng uw materialen bij ons langs

Stap 3

Stap 3: Wij digitaliseren uw beeldmaterialen

Stap 4

Stap 4: U ontvangt uw originelen en DVD thuis

500 tevreden klanten Al meer dan 10.000 klanten..

Inmiddels heeft ScanCorner vele duizenden klanten geholpen. Lees hier wat enkele van onze klanten over onze service zeggen.

"Het is onze eerste keer dat we bij ScanCorner onze foto's laten digitaliseren maar we zullen zeer zeker in de toekomst weer benaderen. -De kwaliteit van de foto's is top. -Hun klantenservice is perfect dat ons constant op de hoogte heeft gehouden van alles rondom onze bestelling (...)"

- Blagoj, Den Haag

prijs vergelijking Vergelijk onze prijs

ScanCorner levert niet alleen de hoogste kwaliteit, onze prijzen liggen ook nog eens ver onder die van vergelijkbare aanbieders. Bekijk het verschil hier!

Vergelijk dia prijzen