Bewerking voor het mooiste beeld

Geen enkele geautomatiseerde methode is in staat om de uitzonderlijke resultaten te bereiken van een handmatig bewerkingsproces. Daarom worden al uw foto’s, negatieven en dia’s bij ScanCorner gescand en bewerkt. Dankzij dit intensieve proces kunnen wij de beste kwaliteit garanderen. Ons deskundige team besteedt gemiddeld drie minuten per foto om het beeld te optimaliseren op de volgende punten:

1) Stof en krassen verwijderen

Voor kras verwijdering Na kras verwijdering
Door blootstelling aan stof en vuil kunnen er gemakkelijk krassen of andere ongewenste vlekken op gescande beelden ontstaan. Met name bij dia’s en negatieven kunnen de kleinste stofdeeltjes al zorgen voor een onscherp resultaat, omdat deze beelden tijdens het scannen sterk worden vergroot. Bij ScanCorner wordt ieder beeld voor het scannen handmatig gereinigd om stof en vuil te verwijderen. Na het scannen wordt iedere afbeelding gecontroleerd.

2) Kleurcorrectie

Voor-kleur-correctie4 Na-kleur-correctie3
Omdat foto’s, negatieven en dia’s na verloop van tijd hun kleur verliezen, besteden wij tijdens ons scanproces veel aandacht aan het herstellen van originele kleuren. Bij ScanCorner wordt iedere afbeelding bewerkt. Daardoor zijn wij in staat de kleuren in uw scans te optimaliseren en indien nodig het contrast en de belichting aan te passen. Hierboven ziet u het verschil tussen beide methodes.

3) Foto rechtzetten en bijsnijden

Uw foto’s worden na het scannen rechtgezet met behulp van professionele software. Zo zorgen wij ervoor dat uw foto’s niet scheef of op de kop worden geleverd. Daarnaast zullen wij de randen van foto’s bijsnijden waar nodig. Zo kunt u zonder moeilijkheden uw foto’s laten afdrukken.

Digitaliseren op hoge resolutie

Omdat u uw foto’s maar één keer laat digitaliseren, vinden wij het belangrijk dat dit in één keer goed gebeurd. Omdat wij iedere foto op hoge resolutie scannen blijven kleine details duidelijk zichtbaar en kunt u uw gescande beelden haarscherp vergroten.

Dia’s en negatieven scannen in hoge resolutie

Voor het optimale resultaat scannen wij uw dia’s en 35mm negatieven op 4.250 of 5000 dpi. Afgedrukte foto’s worden op 600 of 900 dpi gescand. Dit is lager omdat foto’s al van een groter origineel formaat gescand worden. Het eindresultaat is hetzelfde. De term dpi staat voor ‘dots per inch’ en wordt gebruikt om het aantal pixels te beschrijven dat wordt onttrokken uit het beeld. Hoe hoger de resolutie en het aantal pixels, hoe scherper het beeld zal worden weergegeven op een bepaalde grootte. Als u een keuze maakt voor een scanservice let hier dan goed op!

Wat is het verschil tussen DPI en Megapixels?

In de digitale fotografie wordt vaak term Megapixels (MP) gebruikt. Het aantal megapixels kan worden uitgerekend aan de hand van het formaat van uw te scannen afbeeldingen. Wanneer u bijvoorbeeld 35mm negatieven laat digitaliseren op onze resolutie van 5000 dpi betekent dit dat deze een resolutie van 32 Megapixels krijgen. Zie hieronder een kleine omrekentabel voor verschillende beeldformaten:
Eco Premium
Dia’s (36 x 24 mm) 4.250 dpi 24 megapixels 5.000 dpi 32 megapixels
Negatieven (36 x 24 mm) 4.250 dpi 24 megapixels 5.000 dpi 32 megapixels

 Veilig en snel verzenden!

Laat ons weten of u een verzendlabel wilt. U krijgt een e-mail toegestuurd met uw label om veilig en snel naar ons te verzenden. Lees hier meer over deze service.

Contact

Voor vragen kunt u ons telefonisch bereiken op 010 26 17 404 of via info@scancorner.nl.

hoe het werkt het Hoe het werkt..

Stap 1 Stap 1: Plaats een bestelling op onze website
Stap 2 Stap 2: Verzend of breng uw materialen
Stap 3 Stap 3: Wij digitaliseren uw beeldmaterialen
Stap 4 Stap 4: U ontvangt uw originelen en gedigitaliseerde bestanden thuis

500 tevreden klanten Al meer dan 10.000 klanten..

Inmiddels heeft ScanCorner vele duizenden klanten geholpen. Lees hier wat enkele van onze klanten over onze service zeggen.

"Het is onze eerste keer dat we bij ScanCorner onze foto's laten digitaliseren maar we zullen zeer zeker in de toekomst weer benaderen. -De kwaliteit van de foto's is top. -Hun klantenservice is perfect dat ons constant op de hoogte heeft gehouden van alles rondom onze bestelling (...)"

- Blagoj, Den Haag