Foto bewerken

Foto bewerkenFoto Bewerken

Een foto bewerken, wat zijn de opties en waar moet je op letten? In de deze blog helpen je we op weg met het beantwoorden van deze veel gestelde vragen. Grof weg zijn er twee opties voor het bewerken van je foto: uitbesteden of zelf doen. Je moet letten op wat je uiteindelijk wilt met de foto’s, hoeveel tijd je aan het bewerken wilt besteden en wat je budget is.

Foto Bewerken Uitbesteden

Het bewerken van je foto uitbesteden is niet alleen voor bedrijven en gebeurt ook niet alleen voor professionele foto shoots. Veel mensen besteden het bewerken van foto’s uit. Voornamelijk het bewerken van analoge foto’s wordt uitbesteed, omdat dit een tijd rovende en ingewikkelde klus is. Analoge foto’s moeten namelijk eerst digitaal worden gemaakt voordat je kan beginnen met het bewerken van de foto. Een goede scanner is prijzig en je hoeft je een foto maar 1 keer in te scannen. Zonde om dus voor een keer een hele scanner aan te schaffen. Veel analoge foto’s, zeker degene die al meer dan tien jaar oud zijn, hebben last van beschadigingen of verkleuringen. Het bewerken van deze foto’s bestaat daarom vaak uit het herstellen van deze schade. Dit is een ingewikkelde klus die veel expertise en ervaring vraagt. ScanCorner kan dit als beste, vanwege het gebruik van de beste technieken en jaren lange ervaring. Een foto bewerken uitbesteden hoeft dus niet duur te zijn, als je professionele kwaliteit wil.

Zelf Je Foto Bewerken

Uiteraard kan je zelf ook foto’s bewerken. Dit kan tegenwoordig eenvoudig bij digitale foto’s met behulp van programma’s als instagram. Bij instagram kan je eenvoudig je foto door een filter halen om bijvoorbeeld een zwart-wit foto te krijgen. Een mooie en snelle optie, maar wel altijd een standaard resultaat, waar je zelf weinig invloed op hebt. Wil je zelf foto’s op hoge kwaliteit bewerken met een persoonlijk resultaat dan kan je programma’s zoals photoshop gebruiken. Foto bestanden kan je daarvoor het beste in een TIFF-file (Tagged Image File Format) hebben staan. Een TIFF-bestand bevat alle informatie van een foto, waardoor je meer bewerkingsopties hebt dan bijvoorbeeld in JPEG-formaat. Een JPEG-formaat is een gecomprimeerde foto, wat betekent dat de foto ‘verkleind’ is, waardoor veel informatie over de foto niet meer is opgeslagen. Er zijn dus genoeg opties om zelf foto’s te bewerken, maar dat zijn voornamelijk foto’s voor reeds digitale foto’s.

Conclusie

Een foto bewerken die nu nog analoog is kan je bijna altijd het beste uitbesteden, omdat het veel geld, tijd en expertise vereist. Een nieuwe digitale foto kan je zelf bewerken, omdat er veel applicaties voor zijn die eenvoudig in gebruik zijn en een relatief lage aanschaf waarde hebben.

Relevante blogs:

Resolutie

Heeft u een waardevolle toevoeging op deze blog, of bent het niet met de inhoud eens, dan horen wij dat graag! Wij houden van directe en open feedback.
Geplaatst in Verklarende_woordenlijst

Meer weten?

Selecteer:

Dia's igitaliseren Negatieven digitaliseren
Foto digitaliseren APS digitaliseren
VHS naar DVD omzetten Mini DV naar DVD omzetten
HI8 naar DVD omzetten 8mm naar DVD omzetten

Of ga direct naar: Bestellen

 • De eerste digitale camera
  De eerste digitale camera   Fotografie was niet altijd zo gemakkelijk en snel zoals het nu is: 1973 was een jaar zonder smartphones en apps zoals Snapchat en Instagram. Echter, was er een man die daar snel verandering in zou… Lees meer › The post De eerste digitale camera appeared first on ScanCorner.
 • België
  België Onze services voor klanten in Nederland zijn al lange tijd goed geregeld. Voor onze klanten in België helaas niet. Omdat wij met enige regelmaat vragen kregen van potentiële klanten uit België hebben wij in samenwerking met DHL een speciale… Lees meer › The post België appeared first on ScanCorner.
 • Instagram en de kracht van afbeeldingen
  Instagram en de kracht van afbeeldingen     Gebruikt u Instagram al en wilt u meer likes op uw foto’s? Dan hebben wij een aantal goede adviezen voor u! Deze tips zijn natuurlijk niet alleen van toepassing op Instagram foto´s,… Lees meer › The post Instagram en de kracht van afbeeldingen appeared first on ScanCorner.
 • Oude negatieven Antarctica gevonden
  Honderd jaar oude negatieven Antarctica gevonden in blok ijs     Tijdens de renovatie van een oude verkenningshut op Antarctica deden conservatoren van het Zealand Antarctic Heritage Trust een bijzondere ontdekking. Ze vonden een doos met tweeëntwintig aan elkaar geplakte… Lees meer › The post Oude negatieven Antarctica gevonden appeared first on ScanCorner.
 • Foto- en videoformaten
  Fotoformaten JPEG (.jpg) Joint Photographic Experts Group.  ScanCorner gebruikt standaard JPEG bestandsindelingen. JPEG biedt een goede balans tussen de grootte van het bestand en kwaliteit van uw foto. JPEG-bestanden zijn door de relatief kleine bestandsgrootte goed geschikt om op een website… Lees meer › The post Foto- en videoformaten appeared first on ScanCorner.