Instagram en de kracht van afbeeldingen

Instagram en de kracht van afbeeldingen

 

Instagram en de kracht van afbeeldingen

 
Gebruikt u Instagram al en wilt u meer likes op uw foto’s? Dan hebben wij een aantal goede adviezen voor u! Deze tips zijn natuurlijk niet alleen van toepassing op Instagram foto´s, maar ook voor gewone fotografie zeer nuttig.

Allereerst komt het aan op de juiste kleur van de afbeelding. Wetenschappers hebben door middel van onderzoek bewijs gevonden voor het feit dat kleur van grote invloed is op onze aankoopbeslissingen. Wanneer de kleur op de foto correct is spreekt dit mensen sneller aan. Tussen 2009 en 2011 heeft de Georgia Tech Universiteit in de VS onderzoek gedaan naar de relatie tussen de kleur van een afbeelding en het aantal likes op Instagram. Hieruit kwam naar voren dat afbeeldingen met rode, paarse en roze tinten vaker geliked werden dan afbeeldingen met blauwe, groene of zwarte tinten.

Ten tweede is het van belang dat afbeeldingen bepaalde emoties oproepen. Men is enkel geïntrigeerd door een afbeelding wanneer deze aanspraak maakt op onze emotie. Over het algemeen geldt hoe simpeler de afbeelding hoe meer emotie deze oproept.

Een bijpassende tekst kan zorgen voor meer likes omdat deze de afbeelding versterkt. Formuleer één of twee regels toepasselijke tekst welke inspelen op de emotie van mensen. U kunt de tekst ook integreren in de afbeelding zelf. Veranderingen kunnen onder andere worden doorgevoerd in het gebruik van verschillende lettertypes. Wellicht iets om een keer te proberen!

Een ander fenomeen wat van invloed is op de populariteit van uw afbeeldingen is de keuze van de juiste hashtags. Bij Instagram bepalen de hashtags bij uw foto of deze door andere gebruikers wordt gevonden of niet. Wees creatief bij het bedenken van hashtags, zorg ervoor dat de hashtags niet al te veel voor de hand liggen. Gebruikt hashtags die leiden tot nadenken.

Deze tips zijn in eerste instantie geschreven voor het gebruikt van Instagram, maar kunnen uiteraard veel breder gebruikt worden. Digitaliseer nu uw oude foto’s, dia’s en negatieven en deel ze op Social Media! U zult zien hoe succesvol u al kunt zijn met slechts 1 foto!

Uw ScanCorner team
Geplaatst in Uncategorized

Meer weten?

Selecteer:

Dia's igitaliseren Negatieven digitaliseren
Foto digitaliseren APS digitaliseren
VHS naar DVD omzetten Mini DV naar DVD omzetten
HI8 naar DVD omzetten 8mm naar DVD omzetten

Of ga direct naar: Bestellen

 • De eerste digitale camera
  De eerste digitale camera   Fotografie was niet altijd zo gemakkelijk en snel zoals het nu is: 1973 was een jaar zonder smartphones en apps zoals Snapchat en Instagram. Echter, was er een man die daar snel verandering in zou… Lees meer › The post De eerste digitale camera appeared first on ScanCorner.
 • België
  België Onze services voor klanten in Nederland zijn al lange tijd goed geregeld. Voor onze klanten in België helaas niet. Omdat wij met enige regelmaat vragen kregen van potentiële klanten uit België hebben wij in samenwerking met DHL een speciale… Lees meer › The post België appeared first on ScanCorner.
 • Instagram en de kracht van afbeeldingen
  Instagram en de kracht van afbeeldingen     Gebruikt u Instagram al en wilt u meer likes op uw foto’s? Dan hebben wij een aantal goede adviezen voor u! Deze tips zijn natuurlijk niet alleen van toepassing op Instagram foto´s,… Lees meer › The post Instagram en de kracht van afbeeldingen appeared first on ScanCorner.
 • Oude negatieven Antarctica gevonden
  Honderd jaar oude negatieven Antarctica gevonden in blok ijs     Tijdens de renovatie van een oude verkenningshut op Antarctica deden conservatoren van het Zealand Antarctic Heritage Trust een bijzondere ontdekking. Ze vonden een doos met tweeëntwintig aan elkaar geplakte… Lees meer › The post Oude negatieven Antarctica gevonden appeared first on ScanCorner.
 • Foto- en videoformaten
  Fotoformaten JPEG (.jpg) Joint Photographic Experts Group.  ScanCorner gebruikt standaard JPEG bestandsindelingen. JPEG biedt een goede balans tussen de grootte van het bestand en kwaliteit van uw foto. JPEG-bestanden zijn door de relatief kleine bestandsgrootte goed geschikt om op een website… Lees meer › The post Foto- en videoformaten appeared first on ScanCorner.