Oude negatieven Antarctica gevonden

Honderd jaar oude negatieven Antarctica gevonden in blok ijs

 

oude-negatieven-antarctica-gevonden-1

 

Tijdens de renovatie van een oude verkenningshut op Antarctica deden conservatoren van het Zealand Antarctic Heritage Trust een bijzondere ontdekking. Ze vonden een doos met tweeëntwintig aan elkaar geplakte negatieven van cellulosenitraat waarop het leven van onderzoekers op Antarctica van zo’n honderd jaar geleden is vastgelegd. De negatieven zijn bewaard gebleven in een blok ijs. Gezien de staat waarin de negatieven werden aangetroffen, bleken deze nog van verassend goede kwaliteit.

 

oude-negatieven-antarctica-gevonden-2

 

De negatieven werden overgebracht naar Nieuw Zeeland, waar ze zijn gerestaureerd. Een delicaat werkje. De negatieven, die honderd jaar bevroren zijn geweest, moesten eerst voorzichtig van elkaar af worden gehaald. Vervolgens moesten de negatieven worden gereinigd waarbij schimmel werd verwijderd. Het resultaat? Tweeëntwintig niet eerder getoonde beelden van Antarctica, in een tijd waarin veel ontdekkingsreizigers en onderzoekers naar het ijzige continent kwamen.
Volgens de stichting zijn de gevonden foto’s van de Ernest Shackleton’s Ross Sea Party (1914-1917). Deze groep was gestrand op Antarctica en bivakkeerde een tijd in een van de hutten. Onzeker is wie de foto’s heeft gemaakt, al wordt vermoed dat dit expeditie fotograaf Arnold Spencer-Smith is geweest.

De foto’s zijn hier te zien: http://www.nzaht.org/AHT/ross-sea-party-lost-photos/
Geplaatst in Uncategorized

Meer weten?

Selecteer:

Dia's igitaliseren Negatieven digitaliseren
Foto digitaliseren APS digitaliseren
VHS naar DVD omzetten Mini DV naar DVD omzetten
HI8 naar DVD omzetten 8mm naar DVD omzetten

Of ga direct naar: Bestellen

 • De eerste digitale camera
  De eerste digitale camera   Fotografie was niet altijd zo gemakkelijk en snel zoals het nu is: 1973 was een jaar zonder smartphones en apps zoals Snapchat en Instagram. Echter, was er een man die daar snel verandering in zou… Lees meer › The post De eerste digitale camera appeared first on ScanCorner.
 • België
  België Onze services voor klanten in Nederland zijn al lange tijd goed geregeld. Voor onze klanten in België helaas niet. Omdat wij met enige regelmaat vragen kregen van potentiële klanten uit België hebben wij in samenwerking met DHL een speciale… Lees meer › The post België appeared first on ScanCorner.
 • Instagram en de kracht van afbeeldingen
  Instagram en de kracht van afbeeldingen     Gebruikt u Instagram al en wilt u meer likes op uw foto’s? Dan hebben wij een aantal goede adviezen voor u! Deze tips zijn natuurlijk niet alleen van toepassing op Instagram foto´s,… Lees meer › The post Instagram en de kracht van afbeeldingen appeared first on ScanCorner.
 • Oude negatieven Antarctica gevonden
  Honderd jaar oude negatieven Antarctica gevonden in blok ijs     Tijdens de renovatie van een oude verkenningshut op Antarctica deden conservatoren van het Zealand Antarctic Heritage Trust een bijzondere ontdekking. Ze vonden een doos met tweeëntwintig aan elkaar geplakte… Lees meer › The post Oude negatieven Antarctica gevonden appeared first on ScanCorner.
 • Foto- en videoformaten
  Fotoformaten JPEG (.jpg) Joint Photographic Experts Group.  ScanCorner gebruikt standaard JPEG bestandsindelingen. JPEG biedt een goede balans tussen de grootte van het bestand en kwaliteit van uw foto. JPEG-bestanden zijn door de relatief kleine bestandsgrootte goed geschikt om op een website… Lees meer › The post Foto- en videoformaten appeared first on ScanCorner.