Analoog

AnaloogAnaloog

In deze blog leggen we uit wat analoog is en daardoor wat analoge beelden zijn.  

Een analoog signaal is een afspiegeling van de realiteit, vandaar het woord analoog. Dit signaal gebruikt grootheden (zoals straling of geluid) die door elektrische spanning worden vastgelegd op een gevoelige plaat. Dit is een materiaal dat in staat is de geringste indrukken vast te leggen. Zodra de straling is overdragen op een gevoelige plaat is er een weerspiegeling van de werkelijkheid, oftewel een analoog beeld. De grootheden die kunnen allerlei soorten waarden hebben, zoals geluidsgolven. Digitaal bestaat uit twee waarden, nullen en enen. Daardoor is een analoog signaal, zowel beeld als geluid, direct waarneembaar, terwijl een digitaal signaal eerst omgezet dient te worden van nullen en enen naar beeld en of geluid.

 

Een analoog beeld is dus een direct waarneembaar beeld, dat niet eerst vertaald hoeft te worden. Analoge beelden zijn digitaal te maken door deze te scannen. Een analoog beeld bestaat dan uit nullen en enen en kan daardoor bewerkt worden. Zo kan er kleur worden terug gehaald die bijna verdwenen is of stofdeeltjes worden verwijderd die anders bij vergroting van het beeld voor onscherpte zouden zorgen.

 

Relevante blogs:

Digitaliseer Foto’s, Dia’s, Negatieven en APS


Heeft u een waardevolle toevoeging op deze blog, of bent het niet met de inhoud eens, dan horen wij dat graag! Wij houden van directe en open feedback.

 
Geplaatst in Verklarende_woordenlijst

Meer weten?

Selecteer:

Dia's igitaliseren Negatieven digitaliseren
Foto digitaliseren APS digitaliseren
VHS naar DVD omzetten Mini DV naar DVD omzetten
HI8 naar DVD omzetten 8mm naar DVD omzetten

Of ga direct naar: Bestellen

 • De eerste digitale camera
  De eerste digitale camera   Fotografie was niet altijd zo gemakkelijk en snel zoals het nu is: 1973 was een jaar zonder smartphones en apps zoals Snapchat en Instagram. Echter, was er een man die daar snel verandering in zou… Lees meer › The post De eerste digitale camera appeared first on ScanCorner.
 • België
  België Onze services voor klanten in Nederland zijn al lange tijd goed geregeld. Voor onze klanten in België helaas niet. Omdat wij met enige regelmaat vragen kregen van potentiële klanten uit België hebben wij in samenwerking met DHL een speciale… Lees meer › The post België appeared first on ScanCorner.
 • Instagram en de kracht van afbeeldingen
  Instagram en de kracht van afbeeldingen     Gebruikt u Instagram al en wilt u meer likes op uw foto’s? Dan hebben wij een aantal goede adviezen voor u! Deze tips zijn natuurlijk niet alleen van toepassing op Instagram foto´s,… Lees meer › The post Instagram en de kracht van afbeeldingen appeared first on ScanCorner.
 • Oude negatieven Antarctica gevonden
  Honderd jaar oude negatieven Antarctica gevonden in blok ijs     Tijdens de renovatie van een oude verkenningshut op Antarctica deden conservatoren van het Zealand Antarctic Heritage Trust een bijzondere ontdekking. Ze vonden een doos met tweeëntwintig aan elkaar geplakte… Lees meer › The post Oude negatieven Antarctica gevonden appeared first on ScanCorner.
 • Foto- en videoformaten
  Fotoformaten JPEG (.jpg) Joint Photographic Experts Group.  ScanCorner gebruikt standaard JPEG bestandsindelingen. JPEG biedt een goede balans tussen de grootte van het bestand en kwaliteit van uw foto. JPEG-bestanden zijn door de relatief kleine bestandsgrootte goed geschikt om op een website… Lees meer › The post Foto- en videoformaten appeared first on ScanCorner.