De eerste digitale camera

De eerste digitale camera

 

Fotografie was niet altijd zo gemakkelijk en snel zoals het nu is: 1973 was een jaar zonder smartphones en apps zoals Snapchat en Instagram. Echter, was er een man die daar snel verandering in zou brengen: Steven Sasson, de uitvinder van de voorloper van de huidige digitale camera. Zonder deze uitvinding, zou het nu niet mogelijk zijn om beelden en foto’s binnen enkele seconden te delen met mensen over de hele wereld.

 

Sasson werkte op zijn 24e jaar voor de Kodak Eastman Company, welke op dat moment marktleider was in camera’s, fotografische apparatuur en foto-ontwikkeling in de Verenigde Staten. Hij werkte aan een project waarin gebruiksmogelijkheden voor het onlangs ontwikkelde CCD (charged-coupled device) werden onderzocht. Al snel bleek dat de sensor van de CCD zeer gevoelig was voor licht. Hierdoor kon de sensor licht opvangen en omzetten in elektrische signalen.

 

Op dat moment was het helaas nog niet mogelijk om deze signalen voor een langere periode vast te houden, omdat deze te snel vervlogen. De oplossing hiervoor was de digitalisering, dat onlangs al was ontdekt en kon helpen om de elektrische signalen weg te schrijven op een digitaal cassettebandje. Deze werkwijze maakte het mogelijk om de data direct naar een magnetische strip te zenden. Het hele proces was zeer ingewikkeld en het ontwikkelde prototype bestond uit verschillende onderdelen van bestaande apparaten, zoals een analoog-digitaal omzetter van Motorola. Dit prototype leek nog weinig op de moderne camera: hij woog 4 kg, nam enkel zwart-wit foto’s, had een resolutie van 0.01 megapixels en een sluitertijd van 23 seconden.


steve-sasson Steven Sasson met de eerste digitale camera Kodak

In aanvulling op dit prototype ontwikkelde Sasson een playback functie, waardoor de fotograaf kon kijken naar zijn foto’s met een afspeelapparaat. Dit apparaat kon bijvoorbeeld worden verbonden met een gewone tv om de beelden vergroot te laten zien. Hoewel deze uitvinding een technische doorbraak was binnen de fotografie, was Kodak’s enthousiasme zeer beperkt. Het bedrijf was in de veronderstelling dat de concurrentie de uitvinding van de “digitale camera” zou overnemen waardoor deze technologie de markt zou gaan overheersen. De managers van Kodak waren in feite bang om hun marktpositie te verliezen. Om deze reden besloot het bedrijf de uitvinding geheim te houden en zo hun monopolie te behouden. Dit besluit en het feit dat Kodak niet wilde aanpassen naar de hedendaagse veranderingen en ontwikkelingen op het gebied van de fotografie, waren onder andere de oorzaken van Kodak’s faillissement in 2012.

We hopen dat u deze blog interessant vond en we verwelkomen u op onze website.

Met hartelijke groet,

Het ScanCorner team
Geplaatst in Uncategorized

België

België

Belgium flag Onze services voor klanten in Nederland zijn al lange tijd goed geregeld. Voor onze klanten in België helaas niet. Omdat wij met enige regelmaat vragen kregen van potentiële klanten uit België hebben wij in samenwerking met DHL een speciale service opgezet. Vanaf nu is het voor klanten uit België net zo makkelijk om een order te plaatsen en te versturen als voor klanten uit Nederland.

Wanneer u in België woont en bij ons een order plaatst geeft u bij opmerkingen aan dat u in België woont. Tevens geeft u aan dat u een verzendlabel wilt ontvangen. Wij sturen u dan een kant en klaar label toe. Dit label is al geadresseerd, u hoeft deze enkel uit te printen en op uw pakket te plakken. Vervolgens levert u uw pakket in bij een DHL-punt bij u in de buurt.

Voor een verzendlabel betaalt u een lage vaste prijs van 8,99 euro. Dit bedrag zullen wij achteraf op de factuur verwerken. Uw pakketje mag maximaal 30 kilo wegen. Het is verstandig om uw materiaal goed in te pakken. Voor al onze verpakkingstips klikt u hier!

Voor meer informatie over onze services betreffende klanten uit België klikt u hier. Tevens kunt u contact met ons opnemen via +31 20-8943843 of via info@scancorner.nl.

Met vriendelijke groet,

Uw ScanCorner Team

Geplaatst in Uncategorized

Instagram en de kracht van afbeeldingen

Instagram en de kracht van afbeeldingen

 

Instagram en de kracht van afbeeldingen

 
Gebruikt u Instagram al en wilt u meer likes op uw foto’s? Dan hebben wij een aantal goede adviezen voor u! Deze tips zijn natuurlijk niet alleen van toepassing op Instagram foto´s, maar ook voor gewone fotografie zeer nuttig.

Allereerst komt het aan op de juiste kleur van de afbeelding. Wetenschappers hebben door middel van onderzoek bewijs gevonden voor het feit dat kleur van grote invloed is op onze aankoopbeslissingen. Wanneer de kleur op de foto correct is spreekt dit mensen sneller aan. Tussen 2009 en 2011 heeft de Georgia Tech Universiteit in de VS onderzoek gedaan naar de relatie tussen de kleur van een afbeelding en het aantal likes op Instagram. Hieruit kwam naar voren dat afbeeldingen met rode, paarse en roze tinten vaker geliked werden dan afbeeldingen met blauwe, groene of zwarte tinten.

Ten tweede is het van belang dat afbeeldingen bepaalde emoties oproepen. Men is enkel geïntrigeerd door een afbeelding wanneer deze aanspraak maakt op onze emotie. Over het algemeen geldt hoe simpeler de afbeelding hoe meer emotie deze oproept.

Een bijpassende tekst kan zorgen voor meer likes omdat deze de afbeelding versterkt. Formuleer één of twee regels toepasselijke tekst welke inspelen op de emotie van mensen. U kunt de tekst ook integreren in de afbeelding zelf. Veranderingen kunnen onder andere worden doorgevoerd in het gebruik van verschillende lettertypes. Wellicht iets om een keer te proberen!

Een ander fenomeen wat van invloed is op de populariteit van uw afbeeldingen is de keuze van de juiste hashtags. Bij Instagram bepalen de hashtags bij uw foto of deze door andere gebruikers wordt gevonden of niet. Wees creatief bij het bedenken van hashtags, zorg ervoor dat de hashtags niet al te veel voor de hand liggen. Gebruikt hashtags die leiden tot nadenken.

Deze tips zijn in eerste instantie geschreven voor het gebruikt van Instagram, maar kunnen uiteraard veel breder gebruikt worden. Digitaliseer nu uw oude foto’s, dia’s en negatieven en deel ze op Social Media! U zult zien hoe succesvol u al kunt zijn met slechts 1 foto!

Uw ScanCorner team
Geplaatst in Uncategorized

Oude negatieven Antarctica gevonden

Honderd jaar oude negatieven Antarctica gevonden in blok ijs

 

oude-negatieven-antarctica-gevonden-1

 

Tijdens de renovatie van een oude verkenningshut op Antarctica deden conservatoren van het Zealand Antarctic Heritage Trust een bijzondere ontdekking. Ze vonden een doos met tweeëntwintig aan elkaar geplakte negatieven van cellulosenitraat waarop het leven van onderzoekers op Antarctica van zo’n honderd jaar geleden is vastgelegd. De negatieven zijn bewaard gebleven in een blok ijs. Gezien de staat waarin de negatieven werden aangetroffen, bleken deze nog van verassend goede kwaliteit.

 

oude-negatieven-antarctica-gevonden-2

 

De negatieven werden overgebracht naar Nieuw Zeeland, waar ze zijn gerestaureerd. Een delicaat werkje. De negatieven, die honderd jaar bevroren zijn geweest, moesten eerst voorzichtig van elkaar af worden gehaald. Vervolgens moesten de negatieven worden gereinigd waarbij schimmel werd verwijderd. Het resultaat? Tweeëntwintig niet eerder getoonde beelden van Antarctica, in een tijd waarin veel ontdekkingsreizigers en onderzoekers naar het ijzige continent kwamen.
Volgens de stichting zijn de gevonden foto’s van de Ernest Shackleton’s Ross Sea Party (1914-1917). Deze groep was gestrand op Antarctica en bivakkeerde een tijd in een van de hutten. Onzeker is wie de foto’s heeft gemaakt, al wordt vermoed dat dit expeditie fotograaf Arnold Spencer-Smith is geweest.

De foto’s zijn hier te zien: http://www.nzaht.org/AHT/ross-sea-party-lost-photos/
Geplaatst in Uncategorized

Foto- en videoformaten

Fotoformaten

JPEG (.jpg)

Joint Photographic Experts Group.  ScanCorner gebruikt standaard JPEG bestandsindelingen. JPEG biedt een goede balans tussen de grootte van het bestand en kwaliteit van uw foto. JPEG-bestanden zijn door de relatief kleine bestandsgrootte goed geschikt om op een website te plaatsen of via internet te versturen. De analoge beelden worden bij ScanCorner op dusdanig hoge kwaliteit gescand en bewerkt dat het comprimeren van de foto’s geen merkbaar verlies aan kwaliteit oplevert.

TIFF (.tif)

Tagged Image File Format. TIFF wordt met name gebruikt in de professionele sector. Het is een ideaal formaat om hoogwaardige foto’s mee te bewaren. De bestanden worden niet gecomprimeerd; bij het opslaan is er dus geen kwaliteitsverlies. Hier staat tegenover dat de bestanden erg groot zijn en daardoor minder geschikt om via het internet te versturen. Onbewerkte TIFF-bestanden zijn te bestellen tegen een meerprijs.

Videoformaten

MP4 of MPEG-4

Moving Picture Experts Group. ScanCorner slaat uw video’s op als een MP4-bestand.  MP4 is nagenoeg op ieder apparaat af te spelen. Het wordt vandaag de dag nog veel gebruikt.

MOV

Movie. MOV is de bestandsextensie die bij de QuickTime-multimediaformaat van Apple hoort. Als u MOV-bestanden wilt bekijken heeft u de QuickTime Player nodig.

AVI

Audio Video Interleave. AVI is een video-bestandsindeling ontwikkeld door Microsoft. Standaard voor synchronisatie en compressie van videobestanden onder Windows. Heet daarom ook wel Microsoft Video for Windows en is daarmee de tegenhanger van Quicktime.  Videobewerkingstechnisch is AVI een fijn bestandsformaat omdat het algemeen wordt ondersteund.
Geplaatst in Uncategorized

Disneyfilm uit 1927 gevonden en gedigitaliseerd!

Oude Disney film gevonden en gedigitaliseerd!


Een kopie van een verloren gewaande Walt Disney film uit 1927 is gevonden in een vestiging van de Nationale Bibliotheek van Noorwegen in Mo i Rana, een plaatsje in de provincie Nordland, dichtbij de poolcirkel. Het gaat om een bijna volledige versie van ‘Empty Socks’, de eerste kerstfilm van de Amerikaanse entertainment gigant.

Disney film gevonden en gedigitaliseerd

De meeste werken en documenten van de bibliotheek worden bewaard in een streng beveiligde bunker in Mo i Rana. Volgens de Noorse krant Aftenposten worden de nitrocellulose filmspoelen opgeslagen in een ruimte met gecontroleerde temperatuur en vochtigheid.



“We beseften eerst niet dat het om een verloren cinematografische schat ging”, zei Kvale Soerenssen in een verklaring, een archivaris bij de bibliotheek. “De film was verdeeld over 2 spoelen en niet goed gelabeld”.

De originele versie van ‘Empty Socks’ heeft een duur van 5 minuten en 30 seconden, maar in de beelden gevonden in Noorwegen ontbrak zo’n 30 tot 60 seconden. Disney tekenaar David Gestein heeft in elk geval de authenticiteit bevestigd. Voordat deze vondst werd gedaan, bestond er slechts een exemplaar van 25 seconden van ‘Empty Socks’, bewaard in het Museum of Modern Art in New York.

Hoofdrolspeler van de film is Oswald ‘the Lucky Rabbit’, een voorloper van Mickey Mouse, die in 26 films van Walt Disney verscheen.

De Nasjonalbiblioteket in Oslo meldt dat ze een digitaliseerde kopie heeft opgestuurd naar de Walt Disney Company. De Nationale Bibliotheek heeft een groot digitaliseringsproject gelanceerd om haar collectie beter toegankelijk te maken, wat heeft geholpen verloren documenten te ontdekken.


Bron: www.theguardian.com
Geplaatst in Uncategorized

Cloud-opslagdiensten

Online uw bestanden bewaren!

U bent gewend uw bestanden, foto’s, video’s, documenten, op te slaan op uw eigen computer. Op de ingebouwde harde schijf, een externe harde schijf, een usb-stick of een dvd. De afgelopen jaren is daar een extra mogelijkheid bijgekomen: de cloud (Engels voor wolk).
Eenvoudig gezegd is de cloud een opslagruimte voor bestanden, die niet in de directe omgeving van uw computer staat maar op een hele andere plek op de wereld. In wezen gaat het nog steeds om harde schijven, maar dan bij een computer van een bedrijf dat een cloud aanbiedt. Om uw bestanden op te slaan of te bekijken, gebruikt u uw internetverbinding.
 

Clouddiensten

Steeds meer bedrijven bieden mensen met een account (gratis) opslagruimte aan. Wie een account heeft aangemaakt, kan inloggen op de betreffende site. Daar kunnen bestanden opgeslagen, bewerkt en gedeeld worden. Ook is er doorgaans een programma te downloaden om vanaf de pc de bestanden te beheren. De twee meest populaire opslagdiensten zijn:
Dropbox
Wie zich aanmeldt, krijgt gratis 2 GB opslagruimte. Wie aan 2 GB niet genoeg heeft, zal tien euro per maand (of 99 euro per jaar) moeten betalen voor 1.000 GB aan opslagruimte. Er zijn echter goedkopere manieren, zo krijg je vaak gratis tientallen GB’s aan ruimte als je voor de eerste keer met een Samsung of HTC-telefoon op Dropbox inlogt.
Dropbox integreert naadloos met Windows en OS X, waardoor de online mappen op de eigen pc beheerd kunnen worden. Ook zijn er goede apps voor onder meer iOS en Android. Via de webversie kunnen bestanden overal ter wereld op elke pc benaderd worden. Daarnaast is het mogelijk om een map te delen met anderen. Dat kan handig zijn als je samen aan een opdracht werkt, of als je vakantiefoto’s wilt delen met vrienden en familie. Wie per ongeluk iets verwijdert, of een onbedoelde aanpassing heeft gemaakt, kan documenten to 30 dagen terug in de tijd herstellen.
Google Drive
Google Drive is waarschijnlijk de meest uitgebreide opslagdienst die er is. Ten eerste krijgt iedereen gratis 15 GB opslagruimte. Het grootste verschil met alle andere cloudopslagdiensten is echter de mogelijkheid om documenten meteen te bekijken en zelfs te bewerken. Drive kan overweg met Office-documenten, maar de kans bestaat dat de opmaak de vertaalslag niet helemaal overleeft. Ook pdf-jes, foto’s en filmpjes kunnen bekeken worden in de browser, mits ze maar kleiner zijn dan 25 MB.
Net zoals Dropbox zijn er mobiele apps te downloaden, voor alle bestaande platformen. Google versleutelt bestanden die geüpload worden, net zoals Dropbox. Google maakt gebruik van 128bit-versleuteling, terwijl Dropbox 256bit-versleuteling toepast. Op dit moment is 128bit niet of nauwelijks te kraken maar in de toekomst komt daar mogelijk verandering. De verwachting is dat 256bit-versleuteling door hedendaagse technologie nooit te kraken zal zijn.
   

Hoe veilig is cloud computing eigenlijk?

Als het gaat om de veiligheid van je gegevens binnen de cloud, zijn de risico’s niet groter dan het werken met een USB-stick met het gebruiken van een cloud server. Het is wel van belang dat je voor elke clouddienst een sterk en uniek wachtwoord kiest. Let ook op met wie je afzonderlijke mappen en bestanden deelt; vaak kun je dit heel precies in de cloud-app aangeven. Gaat uw computer stuk?! Geen paniek! De bestanden staan online, dus als u computerproblemen krijgt, zijn ze veilig. U logt na herstel van uw computer in en alles staat gewoon online zoals u het hebt achtergelaten.

Bron: Nutech.nl Plusonline.nl
Geplaatst in Uncategorized

Notities komen tot leven!

Schermafbeelding 2014-09-17 om 16.42.31  

Schrijven | Digitaliseren | Delen

Het is zeer moeilijk om handgeschreven notities op papier te integreren in de digitale wereld. Meestal wordt dit bereikt door de documenten in te scannen. Deze vorm van digitalisering is erg omslachtig, omdat men voortdurend moet rekenen op instrumenten om de documenten te digitaliseren, tevens kost dit veel waardevolle tijd.
Om de toegang tot gedigitaliseerde handgeschreven notities te vergemakkelijken, is de Livescribe Smartpen ontwikkeld. De Livescribe is een smartpen die, terwijl je schrijft, je handgeschreven tekst omzet naar digitale tekst. De tekst kun je delen via een zogenaamde pencast. De ontvanger heeft geen speciale applicatie nodig. Hij of zij logt in op de website van Livescribe en kan met een muisklik op een woord hetzelfde horen als jij.

Opnemen

De pen neemt elk woord op tijdens het schrijfproces en plaatst deze in een document op uw tablet of smartphone. Met de ingebouwde microfoon op je iPhone of iPad kun je makkelijk opgenomen audio toevoegen die met je handschrift is gesynchroniseerd, zodat je belangrijke momenten in toespraken, afspraken of presentaties opnieuw kunt beleven. Tik in het programma of direct op papier gewoon op een willekeurig woord om te horen wat er werd opgenomen op het moment dat je dat woord opschreef.

Dot paper

livescribe-echo_record

De Smartpen wordt geleverd met een speciaal notitieblok: dot paper. Dit papier en de pen heb je samen nodig voor koppeling van tekst en geluid. Dot paper is te koop in de vorm van kladblokken en notitieblokken. Je moet daarvoor wel naar een speciale website. Het is niet bij elke boekwinkel te koop. Ook kun je het dot paper zelf printen.



DWDD

De geweldige Livescribe Smartpen bij De Wereld Draait Door. Bekijk hier de opnames.
Geplaatst in Uncategorized

De beste beeldcorrectie

De beste correctie, voor het mooiste beeldmateriaal

Wanneer u uw beeldmateriaal naar ScanCorner toestuurt bieden wij een u gratis service aan. Uw beeldmateriaal wordt gecorrigeerd op verschillende manieren. Hier gaat het om; schaduwcorrectie, cropping en kleurcorrectie. Maar wat is dit nu precies?

Schaduwcorrectie

Schaduwcorrectie is een methode voor het corrigeren van foto’s met silhouetten als gevolg van sterk tegenlicht of voor correctie van objecten die enigszins vaag zijn omdat ze te dicht bij de flits van de camera stonden. De aanpassing is ook handig voor het helderder maken van gebieden met schaduw in een verder goedbelichte afbeelding. Met het corrigeren van schaduw wordt de afbeelding niet simpelweg lichter of donkerder. De afbeelding wordt lichter of donkerder op basis van de omliggende pixels (lokale omgeving) in de schaduwen of hooglichten. ScanCorner past het de afbeelding zo aan, dat alles goed tot zijn recht komt op de foto.

Shade correction 1Shade correction 2

Cropping

Cropping van beeldmateriaal, bijvoorbeeld een foto, is het weghalen van de onnodigheden van een foto. Hierbij kunt u denken aan het weghalen van witte randen om uw foto zodat de foto een mooi geheel wordt. Het kan dan ook de hele impressie van de foto drastisch veranderen. Cropping kan ook inhouden dat u slechts een gedeelte van de foto wil hebben. Bijvoorbeeld een gezicht of een specifiek gebouw. photo-podcast-98-image  

Kleurcorrectie

Bij kleurcorrectie draait het allemaal om de aanpassing van de kleuren op uw beeldmateriaal. U kunt de kleuren helderder maken, of juist iets donkerder. De reden dat de kleuren niet goed uitkomen op uw foto kan zijn door overbelichting, onderbelichting, kwaliteit van de camera of de lens die u gebruikt. ScanCorner corrigeert de kleuren op een manier dat uw foto’s er geweldig uit zien.

Kleur correctie 1Kleur correctie 2

Geplaatst in Uncategorized

ScanCorner digitaliseert foto’s van oorlogsberoemdheid De Rode Baron

Analoge vakantiefoto’s, familieportretten en partijen van de verjaardag, zijn slechts een aantal voorbeelden die dagelijks door ScanCorner worden gedigitaliseerd. Onder de vele ingediende foto’s zitten soms speciale historische artefacten zoals de prive-fotocollectie van de Britse fotograaf Barry Pickthall.

De oprichter en hoofd van de PPL fotoagentschap gevestigd in het Engelse Walberton, vond op een plaatselijke rommelmarkt een schoenendoos met 88 oude zwart-wit negatieven. Deze oude negatieven waren zo interessant dat hij de hele collectie voor het equivalente bedrag van 25 euro betaalde. Nadat Pickthall de analoge fotografische meterialen onderzocht had, kon hij zijn geluk niet geloven. De foto’s waren een reeks zeldzame foto’s van de Duitse piloot Manfres von Richthofen, ook wel bekend als de “Rode Baron”.

Rode Baron 4

De Duitse vechter wordt nog steeds beschouwd als het “speciale karakter” van de eerste wereldoorlog. Hij kreeg zijn bekendheid door zijn buitengewone statistieken van luchtoverwinningen. De Duitse piloot won een totaal van tachtig gevechten. Hij verdiende de bijnaam “Rode Baron” vanwege zijn meestal rood-geschilderde vliegtuigen. De piloot stierf op een leeftijd van 25 jaar in een luchtaanval in April 1918.

De fotograaf en verzamelaar van historische beelden Pickthall, wilde deze foto’s aan zijn nageslacht laten zien en besloot de foto’s te digitaliseren. Pickthall gaf ScanCorner het vertrouwen om deze waardevolle foto’s te digitaliseren en te laten restaureren.
Geplaatst in Uncategorized

Al meer dan 10.000 klanten..

Inmiddels heeft ScanCorner vele duizenden klanten geholpen. Lees hier wat enkele van onze klanten over onze service zeggen.

"Mooie scherpe beelden van mijn dia's ontvangen. Een DVD in leuke doosje voorzien van mijn eigen foto's. Prima gekozen en ik kan genieten van "oude" tijden. Helemaal top! Dank."

- Mart, Eindhoven

"Ik ben erg tevreden met Scancorner en kan de service dan ook aanraden. Prijs/Kwaliteit klopt gewoon."

- Wills, Nijmegen