Verpakkingstips

Verpakkingstips

Wij krijgen regelmatig de vraag wat de beste manier is om foto en videomaterialen in te pakken voor verzending. Hieronder vindt u enkele tips om uw beeldmaterialen zo goed mogelijk te beschermen:
  1. Groepeer uw foto’s indien gewenst. Iedere groep krijgt een aparte folder.
  2. Verpak iedere groep in een aparte envelop en label deze met de gewenste naam.
  3. Verpak uw materialen in plastic ter bescherming tegen vocht.
  4. Stop alles in een stevige doos en plak deze goed dicht met tape.

Sorteren van uw beeldmaterialen

Wanneer u een groot aantal foto’s laat digitaliseren is het aan te raden uw beeldmaterialen voor het verzenden te sorteren in verschillende groepen. Wij zullen voor iedere groep een aparte folder aanmaken waardoor u later gemakkelijk uw foto’s kunt terugvinden. U mag uw foto’s tellen, maar dit is niet nodig. Als wij klaar zijn met digitaliseren tellen wij altijd zeer accuraat het aantal foto’s en sturen de factuur op basis van het aantal scans.
 afbeelding foto Foto’s kunt u het beste groeperen in aparte enveloppen. Wanneer u de foto’s in een bepaalde volgorde gescand wilt hebben, dient u de achterkant van de foto’s te nummeren. Bescherm uw foto’s nog beter door middel van sterk karton om te voorkomen dat de afbeeldingen kreukelen.
 afbeelding negatief Negatieven kunt u gewoon als stroken opsturen. Groeperen doet u ook door ze in aparte enveloppen te verpakken. Let op! Stuur ons echter geen negatieven en foto’s die hetzelfde zijn, want in dat geval scannen wij beide en dient u voor allebei te betalen.
 afbeelding dia Dia’s kunt u het beste verpakken in kleinere groepen door middel van bijvoorbeeld elastiek of aluminium folie. Zorg dat de groepen niet te groot zijn, 10 tot 20 dia’s per groep is prima. Uiteraard kunt u ons ook dia’s in lades of carrousels sturen. Iedere lade of carrousel krijgt een aparte folder.

Labelen van uw beeldmaterialen

U kunt op de envelop met beeldmaterialen een beschrijving van de gebeurtenis geven. Wij zullen dit kosteloos meescannen en als eerste afbeelding in de desbetreffende map plaatsen. Zo kunt u bijvoorbeeld een selectie met foto’s labelen als ‘Vakantie 1991’ en een andere set negatieven als ‘Huwelijk’. Als u hier geen gebruik van wenst te maken dient u de envelop onbeschreven te laten. Hoe labelen

Titels toevoegen aan uw VHS of filmmateriaal

U kunt uw VHS-tapes of films per tape een titel geven. Doe dit zo duidelijk mogelijk, door uw tapes te nummeren en in het opmerkingenveld van het bestelformulier per nummer de juiste titel te noteren. Wij zorgen er dan voor dat uw titels worden overgenomen (indien leesbaar). Titels toevoegen aan uw VHS of filmmateriaal

Verpak uw materialen in een stevige doos

De beste manier om uw foto- en videomaterialen te beschermen tijdens het transport is door deze te verpakken in plastic en vervolgens in een stevige doos. Enveloppen en kartonnen dozen met dunne wanden kunt u het best vermijden omdat deze gemakkelijk vervormen en daarom niet voor optimale bescherming zorgen. Wikkel video’s en films in bubbelplastic en vul het pakket verder op met proppen papier om beweging in de doos te voorkomen gedurende het vervoer. Plak de doos vervolgens goed dicht met tape en verstuur hem per post. Hiervoor raden wij u overigens aan gebruik te maken van PostNL track & trace zodat u altijd kunt bekijken waar uw pakket zich bevindt.

Heeft u nog vragen?

Wij hopen dat dit u een idee geeft hoe u uw beeldmateriaal het beste kan inpakken. Mocht u nog vragen of tips hebben over het verpakken van foto- en videomaterialen dan kunt u ons altijd een e-mail sturen op info@scancorner.nl.

Contact

Voor vragen kunt u ons telefonisch bereiken op 010 26 17 404 of via info@scancorner.nl.

hoe het werkt het Hoe het werkt..

Stap 1 Stap 1: Plaats een bestelling op onze website
Stap 2 Stap 2: Verzend of breng uw materialen
Stap 3 Stap 3: Wij digitaliseren uw beeldmaterialen
Stap 4 Stap 4: U ontvangt uw originelen en gedigitaliseerde bestanden thuis

hoogste kwaliteit Hoogste kwaliteit

Iedere foto wordt standaard op hoge resolutie gescand en met de hand bewerkt op de volgende punten: 
vinkje2 Kleurcorrectie
vinkje2 Stof en krassen verwijderen
vinkje2 Foto rechtzetten en bijsnijden
vinkje2 Beeldrotatie
vinkje2 Overname van opschriften

500 tevreden klanten Al meer dan 10.000 klanten..

Inmiddels heeft ScanCorner vele duizenden klanten geholpen. Lees hier wat enkele van onze klanten over onze service zeggen.