kwaliteit film digitaliseren

Film overzetten naar digitaal bestand op de hoogste kwaliteit

Net als negatieven krijgen filmmaterialen op den duur te maken met kleurverandering en vervaging. ScanCorner beschikt over de juiste kennis en apparatuur om uw beelden in een zo best mogelijke staat terug te brengen. Wanneer u uw films tijdig laat digitaliseren zijn wij zelfs in staat kleuren en contrast te corrigeren voor een optimaal resultaat. Uiteraard wordt ook uw film opgedeeld in verschillende scènes en ontvangt u standaard een downloadlink zodat ook volgende generaties kunnen genieten van uw historische momenten.

 

 

Het vervagen en verkleuren van film

Film ReelZelfs in Hollywood heeft men zich lange tijd zorgen gemaakt over het vervagen en verkleuren van film. Zo klaagde Stephen Spielberg in 1979 dat “na slechts vijf jaar het blauw uit het water van Jaws verdween terwijl het bloed dat uit de mond van Robert Shaw spoot steeds roder werd…” De reden hiervoor is dat de verschillende kleuren waaruit een film is opgebouwd in verschillend tempo vervallen. Hierdoor zal het beeld, afhankelijk van de film, naar een bepaalde kleur toetrekken. Hieronder ziet u een typisch voorbeeld waarbij de kleur van het beeld helemaal geel is uitgeslagen. Hoe eerder u uw films laat digitaliseren, hoe groter de kans dat het beeld nog gered kan worden.
verkleurde film over de jaren
 

Ruisonderdrukking en kleurcorrectie

ScanCorner maakt gebruik van professionele apparatuur en software om uw oude 8mm en 16mm films op de beste mogelijke wijze te digitaliseren. Door het gebruik van Pinnacle Studio software zijn wij in staat ruis in het beeld en geluid te reduceren en originele kleuren te herstellen. Bovendien wordt het beeld direct gedigitaliseerd zonder projectie om niets aan beeldscherpte te hoeven verliezen. Let echter goed op dat u uw films tijdig naar een digitaal bestand laat overzetten. Naarmate de kwaliteit van uw films achteruit gaat zal het steeds lastiger worden een goed resultaat te behalen.

 

 

Handmatige scène selectie

Om uw favoriete filmmomenten straks gemakkelijk terug te kunnen vinden op de optionele DVD, creëert ScanCorner verschillende hoofdstukken die overzichtelijk worden weergegeven in het DVD hoofdmenu. Op verzoek kunnen we ook een door u opgegeven opdeling maken. Geef dit dan aan bij uw bestelling waarbij u de exacte knip momenten in minuten en seconden aangeeft.

 

 

Gepersonaliseerde DVD

Bij ScanCorner worden uw gedigitaliseerde films indien gewenst tegen een kleine meerprijs op DVD gebrand. Om de beeldkwaliteit van uw video te waarborgen gebruiken wij voor ieder uur video  dat wij digitaliseren een nieuwe DVD. Daarnaast kunt u voor slechts € 3,50 per stuk extra DVD’s bestellen voor familie of vrienden.  

 Downloadlink, USB of HDD

Liever uw scans ontvangen via een downloadlink, op een USB-stick of harddisk? In plaats van een DVD, kunt u ervoor kiezen de bestanden direct te verkrijgen via een downloadlink. Of breng een USB-stick of HDD mee en wij zetten de scans hier kosteloos op.

 

 Veilig en snel verzenden!

In het bestelformulier kunt u aangeven dat u een verzendlabel wilt ontvangen. U krijgt een e-mail toegestuurd met uw label om veilig en snel naar ons te verzenden. Lees hier meer over deze service.

speciale aanbieding Speciale aanbieding?

Via onderstaande formulier schrijft u zich in voor de nieuwsbrief en ontvangt u meteen een welkomstaanbieding van ons:

No Fields Found.

prijs vergelijking Vergelijk onze prijs

Onze prijzen liggen vaak ver onder die van vergelijkbare aanbieders. Bekijk het verschil voor zowel video als film hier!

  

Vergelijk prijs VHS

hoe het werkt het Hoe het werkt..

Stap 1

Stap 1: Plaats een bestelling op onze website

Stap 2

Stap 2: Verzend of breng uw materialen bij ons langs

Stap 3

Stap 3: Wij digitaliseren uw beeldmaterialen

Stap 4

Stap 4: U ontvangt uw originelen en DVD thuis

500 tevreden klanten Al meer dan 10.000 klanten..

Inmiddels heeft ScanCorner vele duizenden klanten geholpen. Lees hier wat enkele van onze klanten over onze service zeggen.

"Prachtig om onze films digitaal op DVD te hebben. Prima kwaliteit. We kijken met veel plezier en emotie naar de amateurfilmpjes van de kinderen. Eindelijk!"

- Marieke, Amsterdam