kwaliteit film digitaliseren

Film overzetten naar digitaal bestand op de hoogste kwaliteit

Net als negatieven krijgen filmmaterialen op den duur te maken met kleurverandering en vervaging. ScanCorner beschikt over de juiste kennis en apparatuur om uw beelden in een zo best mogelijke staat terug te brengen. Wanneer u uw films tijdig laat digitaliseren zijn wij zelfs in staat kleuren en contrast te corrigeren voor een optimaal resultaat. Uiteraard wordt ook uw film opgedeeld in verschillende scènes en ontvangt u standaard een downloadlink zodat ook volgende generaties kunnen genieten van uw historische momenten.

Het vervagen en verkleuren van film

Film ReelZelfs in Hollywood heeft men zich lange tijd zorgen gemaakt over het vervagen en verkleuren van film. Zo klaagde Stephen Spielberg in 1979 dat “na slechts vijf jaar het blauw uit het water van Jaws verdween terwijl het bloed dat uit de mond van Robert Shaw spoot steeds roder werd…” De reden hiervoor is dat de verschillende kleuren waaruit een film is opgebouwd in verschillend tempo vervallen. Hierdoor zal het beeld, afhankelijk van de film, naar een bepaalde kleur toetrekken. Hieronder ziet u een typisch voorbeeld waarbij de kleur van het beeld helemaal geel is uitgeslagen. Hoe eerder u uw films laat digitaliseren, hoe groter de kans dat het beeld nog gered kan worden.
verkleurde film over de jaren

Ruisonderdrukking en kleurcorrectie

ScanCorner maakt gebruik van professionele apparatuur en software om uw oude 8mm en 16mm films op de beste mogelijke wijze te digitaliseren. Door het gebruik van zelfontwikkelde software zijn wij in staat ruis in het beeld en geluid te reduceren en originele kleuren te herstellen. Bovendien wordt het beeld direct gedigitaliseerd zonder projectie om niets aan beeldscherpte te hoeven verliezen. Let echter goed op dat u uw films tijdig naar een digitaal bestand laat overzetten. Naarmate de kwaliteit van uw films achteruit gaat, zal het steeds lastiger worden een goed resultaat te behalen.

 Downloadlink, USB of HDD

Liever uw scans ontvangen via een downloadlink, op een USB-stick of harddisk? U kunt een USB-stick of een HDD bij ons kopen of we zetten de bestanden op uw eigen (lege) USB-opslagmedium.

 Veilig en snel verzenden!

Laat ons weten of u een verzendlabel wilt. U krijgt een e-mail toegestuurd met uw label om veilig en snel naar ons te verzenden. Lees hier meer over deze service.

hoe het werkt het Hoe het werkt..

Stap 1 Stap 1: Plaats een bestelling op onze website
Stap 2 Stap 2: Verzend of breng uw materialen
Stap 3 Stap 3: Wij digitaliseren uw beeldmaterialen
Stap 4 Stap 4: U ontvangt uw originelen en gedigitaliseerde bestanden thuis

500 tevreden klanten Al meer dan 10.000 klanten..

Inmiddels heeft ScanCorner vele duizenden klanten geholpen. Lees hier wat enkele van onze klanten over onze service zeggen.

"Prachtig om onze films digitaal op DVD te hebben. Prima kwaliteit. We kijken met veel plezier en emotie naar de amateurfilmpjes van de kinderen. Eindelijk!"

- Marieke, Amsterdam