Wat is JPEG

Wat is JPEG?JPEG

 

De afkorting van JPEG staat voor: Joint Photographic Experts Group, de vernoeming naar de organisatie die dit bestandsformaat ontwikkelde. JPEG is een bestandsindeling die rasterafbeeldingen opslaat in digitale vorm. Dit betekent dat elke pixel een eigen kleur krijgt. Hiermee worden bestanden gecomprimeerd. Hoe meer gecomprimeerd een bestand is des te kleiner het bestand, maar ook hoe meer data er verloren gaat. Wat resulteert in een lagere kwaliteit. Veel digitale camera’s leggen foto’s vast in het JPEG-formaat, omdat dit veel ruimte scheelt. Een ander voordeel van JPEG is dat door de geringe datahoeveelheid afbeeldingen in JPEG snel te downloaden te zijn.

 

ScanCorner gebruikt ook JPEG bestandsindelingen. Dit betekent dat jouw beelden snel te downloaden zijn vanuit de online gallery. En nog voordat je de DVD hebt, kan je de foto’s, dia’s, negatieven of juist films en video’s al kan delen met vrienden en familie. De analoge beelden worden bij ScanCorner op dusdanig hoge kwaliteit gescand en bewerkt dat het comprimeren van de foto’s geen merkbaar verlies aan kwaliteit oplevert.

 

Triviant: JPEG of JPG

JPEG is al een oude bestandsindeling. Ten tijde van MS-Dos werd JPEG afgekort naar JPG, omdat extensies maximaal drie letters zouden krijgen

 

Relevante blogs:

Megapixels

Heeft u een waardevolle toevoeging op deze blog, of bent het niet met de inhoud eens, dan horen wij dat graag! Wij houden van directe en open feedback.  
Geplaatst in Verklarende_woordenlijst

Meer weten?

Selecteer:

Dia's igitaliseren Negatieven digitaliseren
Foto digitaliseren APS digitaliseren
VHS naar DVD omzetten Mini DV naar DVD omzetten
HI8 naar DVD omzetten 8mm naar DVD omzetten

Of ga direct naar: Bestellen

 • De eerste digitale camera
  De eerste digitale camera   Fotografie was niet altijd zo gemakkelijk en snel zoals het nu is: 1973 was een jaar zonder smartphones en apps zoals Snapchat en Instagram. Echter, was er een man die daar snel verandering in zou… Lees meer › The post De eerste digitale camera appeared first on ScanCorner.
 • België
  België Onze services voor klanten in Nederland zijn al lange tijd goed geregeld. Voor onze klanten in België helaas niet. Omdat wij met enige regelmaat vragen kregen van potentiële klanten uit België hebben wij in samenwerking met DHL een speciale… Lees meer › The post België appeared first on ScanCorner.
 • Instagram en de kracht van afbeeldingen
  Instagram en de kracht van afbeeldingen     Gebruikt u Instagram al en wilt u meer likes op uw foto’s? Dan hebben wij een aantal goede adviezen voor u! Deze tips zijn natuurlijk niet alleen van toepassing op Instagram foto´s,… Lees meer › The post Instagram en de kracht van afbeeldingen appeared first on ScanCorner.
 • Oude negatieven Antarctica gevonden
  Honderd jaar oude negatieven Antarctica gevonden in blok ijs     Tijdens de renovatie van een oude verkenningshut op Antarctica deden conservatoren van het Zealand Antarctic Heritage Trust een bijzondere ontdekking. Ze vonden een doos met tweeëntwintig aan elkaar geplakte… Lees meer › The post Oude negatieven Antarctica gevonden appeared first on ScanCorner.
 • Foto- en videoformaten
  Fotoformaten JPEG (.jpg) Joint Photographic Experts Group.  ScanCorner gebruikt standaard JPEG bestandsindelingen. JPEG biedt een goede balans tussen de grootte van het bestand en kwaliteit van uw foto. JPEG-bestanden zijn door de relatief kleine bestandsgrootte goed geschikt om op een website… Lees meer › The post Foto- en videoformaten appeared first on ScanCorner.