Digitaliseer Foto’s, Dia’s, Negatieven en APS

mini dv naar dvd, mini dvd omzetten naar dvd, mini dv digitaliseren, stap 3  Digitaliseer Foto’s, Dia’s, Negatieven en APS

Tegenwoordig wordt er veel geschreven over hoe je nieuwe foto’s de beste kwaliteit kan geven. Dat is goed nieuws voor de foto’s die nog gemaakt gaan worden, maar vergeten we dan niet de oude foto’s? Beeldmateriaal van uw jeugd is het namelijk ook waard om de beste behandeling te krijgen. In deze blog geven we daarom antwoord op de volgende vragen:
 • Waarom zou ik mijn oude foto’s, dia’s, negatieven en APS willen digitaliseren?
 • Hoe kan ik mijn analoge beeldmateriaal digitaliseren?
 • Bij wie kan ik mijn materiaal het beste laten digitaliseren

Waarom zou ik mijn oude foto’s, dia’s, negatieven en APS willen digitaliseren?

Uw analoge beeldmateriaal verouderd: foto’s raken bekrast, dia’s verkleuren en negatieven raken beschadigd. Dit is zonde en kan eenvoudig worden tegen gegaan. Door uw oude herinneringen te digitaliseren behouden zij kwaliteit. Foto’s en dia’s op een harde schijf of DVD raken niet meer bekrast en verkleuren ook niet meer door ouderdom. Digitaliseren biedt ook de mogelijkheid om bestaande beschadigingen te herstellen. Daardoor kunnen uw oude foto’s concurreren met uw nieuwe foto’s. Doormiddel van handmatige correcties kunnen krassen, verkleuringen en rode ogen worden gecorrigeerd. Uw oude foto’s, dia’s, negatieven en APS worden weer als nieuw!

Hoe kan ik mijn analoge beeldmateriaal digitaliseren?

Er zijn twee mogelijkheden om uw analoge beeldmateriaal te digitaliseren:1) Zelf aan de slag gaan en 2) Uitbesteden. Je kan natuurlijk je eigen oude foto’s en dia’s zelf digitaliseren. De voordelen hiervan zijn, dat je zelf je foto’s direct digitaal heeft en dat je ze naar eigen inzicht en voorkeur kan bewerken. Het nadeel van zelf aan de slag gaan is dat je, voor het beste resultaat, een speciale scanner moet aanschaffen. Daarnaast vereist het digitaliseren en bewerken van foto’, dia’s, negatieven en APS specialistische kennis. Uitbesteden is de andere opties om uw herinneringen voor de toekomst veilig te stellen. Bij deze optie laat je jouw kostbare foto’s en dia’s digitaliseren door een gespecialiseerd bedrijf. Het voordeel hiervan is, is dat jouw oude beeldmaterialen een professionele behandeling krijgen met vaak de beste apparatuur op de markt. Een ander voordeel is dat je zelf geen (dure) nieuwe hardware en software hoeft aan te schaffen.

Bij wie kan ik mijn materiaal het beste laten digitaliseren?

Er is een groeiend aantal bedrijven op de markt die foto’s, dia’s, negatieven en APS digitaliseren. Daarom is het belangrijk te letten op de kwaliteit, prijs en betrouwbaarheid van de aangeboden dienst. Gespecialiseerde bedrijven hebben digitaliseren als core-business en bieden daardoor de beste kwaliteit en vaak ook de laagste prijs. Uit een rondgang langs de gespecialiseerde bedrijven in Nederland scoort Scancorner.nl als beste op het digitaliseren van foto’s, dia’s, negatieven en APS. Posted: 1 oktober 2013
Geplaatst in fotos-dia's-negatieven-aps-digitaliseren

Meer weten?

Selecteer:

Dia's igitaliseren Negatieven digitaliseren
Foto digitaliseren APS digitaliseren
VHS naar DVD omzetten Mini DV naar DVD omzetten
HI8 naar DVD omzetten 8mm naar DVD omzetten

Of ga direct naar: Bestellen

 • De eerste digitale camera
  De eerste digitale camera   Fotografie was niet altijd zo gemakkelijk en snel zoals het nu is: 1973 was een jaar zonder smartphones en apps zoals Snapchat en Instagram. Echter, was er een man die daar snel verandering in zou… Lees meer › The post De eerste digitale camera appeared first on ScanCorner.
 • België
  België Onze services voor klanten in Nederland zijn al lange tijd goed geregeld. Voor onze klanten in België helaas niet. Omdat wij met enige regelmaat vragen kregen van potentiële klanten uit België hebben wij in samenwerking met DHL een speciale… Lees meer › The post België appeared first on ScanCorner.
 • Instagram en de kracht van afbeeldingen
  Instagram en de kracht van afbeeldingen     Gebruikt u Instagram al en wilt u meer likes op uw foto’s? Dan hebben wij een aantal goede adviezen voor u! Deze tips zijn natuurlijk niet alleen van toepassing op Instagram foto´s,… Lees meer › The post Instagram en de kracht van afbeeldingen appeared first on ScanCorner.
 • Oude negatieven Antarctica gevonden
  Honderd jaar oude negatieven Antarctica gevonden in blok ijs     Tijdens de renovatie van een oude verkenningshut op Antarctica deden conservatoren van het Zealand Antarctic Heritage Trust een bijzondere ontdekking. Ze vonden een doos met tweeëntwintig aan elkaar geplakte… Lees meer › The post Oude negatieven Antarctica gevonden appeared first on ScanCorner.
 • Foto- en videoformaten
  Fotoformaten JPEG (.jpg) Joint Photographic Experts Group.  ScanCorner gebruikt standaard JPEG bestandsindelingen. JPEG biedt een goede balans tussen de grootte van het bestand en kwaliteit van uw foto. JPEG-bestanden zijn door de relatief kleine bestandsgrootte goed geschikt om op een website… Lees meer › The post Foto- en videoformaten appeared first on ScanCorner.