VHS omzetten naar DVD

VHS omzetten naar DVD

Niet alle VHS-banden worden naar DVD omgezet

 

Dertien jaar na de intrede van de DVD zijn de VHS-banden langzaam maar zeker als medium voor thuis gebruik verdwenen. De laatste grote Hollywood-Blockbuster die nog op de VHS is verschenen was ‘A History of Violence’ in 2005.


Met deze wisseling van de wacht begonnen de filmstudio’s VHS-banden om te zetten naar DVD. Deze activiteit bleek bijzonder lucratief en zo gebeurde het dat vrijwel alle films naar DVD geconverteerd zijn. Sommige productiestudio’s, zoals Walt Disney, benutte het begin van het DVD-tijdperk echter als een vertragingstechniek. Het gevolg hiervan was dat diverse films vertraagd werden of helemaal niet meer op DVD uitkwamen!

 

De vele voordelen van een DVD tegenover VHS zijn duidelijk. Het is daarom verstandig dat je jouw lievelingsfilm op DVD zet, want VHS heeft een lagere kwaliteit, vergaat eerder en de afspeelmogelijkheden verdwijnen.


Bij ScanCorner worden op aanvraag van fangroepen van bepaalde cultfilms en genres van VHS naar DVD omgezet. Dat deed bij ons de vraag opkomen: welke films zijn er nog niet op DVD gezet? Bij nader onderzoek ben ik een lijst tegengekomen met toch verrassend veel ooit populaire films die nog niet op DVD zijn verschenen.


Over het digitaliseren van uw privé-films beslissen gelukkig echter geen filmstudio’s en productie bedrijven, maar alleen jij. Je kan daarom zelf je films en video’s laten digitaliseren, zodat je herinneringen voor altijd behouden blijven. De drie belangrijkste redenen om je materialen te laten digitaliseren kan je hier nog eens rustig terug lezen
Geplaatst in Uncategorized

Meer weten?

Selecteer:

Dia's igitaliseren Negatieven digitaliseren
Foto digitaliseren APS digitaliseren
VHS naar DVD omzetten Mini DV naar DVD omzetten
HI8 naar DVD omzetten 8mm naar DVD omzetten

Of ga direct naar: Bestellen

 • De eerste digitale camera
  De eerste digitale camera   Fotografie was niet altijd zo gemakkelijk en snel zoals het nu is: 1973 was een jaar zonder smartphones en apps zoals Snapchat en Instagram. Echter, was er een man die daar snel verandering in zou… Lees meer › The post De eerste digitale camera appeared first on ScanCorner.
 • België
  België Onze services voor klanten in Nederland zijn al lange tijd goed geregeld. Voor onze klanten in België helaas niet. Omdat wij met enige regelmaat vragen kregen van potentiële klanten uit België hebben wij in samenwerking met DHL een speciale… Lees meer › The post België appeared first on ScanCorner.
 • Instagram en de kracht van afbeeldingen
  Instagram en de kracht van afbeeldingen     Gebruikt u Instagram al en wilt u meer likes op uw foto’s? Dan hebben wij een aantal goede adviezen voor u! Deze tips zijn natuurlijk niet alleen van toepassing op Instagram foto´s,… Lees meer › The post Instagram en de kracht van afbeeldingen appeared first on ScanCorner.
 • Oude negatieven Antarctica gevonden
  Honderd jaar oude negatieven Antarctica gevonden in blok ijs     Tijdens de renovatie van een oude verkenningshut op Antarctica deden conservatoren van het Zealand Antarctic Heritage Trust een bijzondere ontdekking. Ze vonden een doos met tweeëntwintig aan elkaar geplakte… Lees meer › The post Oude negatieven Antarctica gevonden appeared first on ScanCorner.
 • Foto- en videoformaten
  Fotoformaten JPEG (.jpg) Joint Photographic Experts Group.  ScanCorner gebruikt standaard JPEG bestandsindelingen. JPEG biedt een goede balans tussen de grootte van het bestand en kwaliteit van uw foto. JPEG-bestanden zijn door de relatief kleine bestandsgrootte goed geschikt om op een website… Lees meer › The post Foto- en videoformaten appeared first on ScanCorner.