Dia’s, foto’s en negatieven scannen

Dia’s, foto’s en negatieven scannen

De smartphone als scanner?

Smartphones, ze helpen ons op steeds meer gebieden in ons leven, overal lees je er berichten over. Er is bijna niets wat je in je het dagelijkse leven niet kan met de smartphone. De nieuwste modellen kunnen zelfs ook dia’s, kleurnegatieven, zwart-witfilms en foto’s scannen. Nu al zijn er tal van fabrikanten van zogenaamde smartphone scanners. Het gebruik van het woord scanner is eigenlijk onterecht, omdat er alleen maar een foto van het analoge beeld gemaakt wordt.

Volgens de fabrikanten was het nog nooit zo eenvoudig om negatieven, dia’s en foto’s te digitaliseren. Alles wat je moet doen is het analoge beeld in de houder leggen, de bijpassende app te starten en de foto te maken. Daarna doorschijnt een in de ‘scanner’ geïntegreerd lichtpaneel de film over het gehele oppervlak. Zijn de dia’s en negatieven gescand, dan kan men met de app eventueel kleur helderheid aanpassen.

Een waardige concurrent of gewoon een speeltje?

Een veel genoemde scanner is de Somikon SD-345. Deze functioneert zoals hierboven beschreven en is vergeleken met andere ‘scanners’ concurrerend. Een dergelijke app en houder is leuk en aardig, maar er wordt nergens over de kwaliteit gesproken. Terwijl de kwaliteit van het scannen juist de hoogste prioriteit moet hebben als het gaat om het digitaliseren van oude herinneringen. Bij een praktijktest liet de SD-345 het afweten. Bij het zogenaamde ‘scannen’ valt standaard 3 mm van het beeld weg, omdat deze door de houder wordt overdekt. Daarnaast is licht van de scanner zeer duidelijk op het beeld te zien. Conclusie: het is een leuk speeltje, dat geen kwaliteit levert.

De ‘Scanner’ voor de smartphone is een speeltje in de categorie amusement. Dia’s, foto’s en negatieven die ‘gescand’ worden krijgen echter altijd een lage kwaliteit. Het is dan wel zeer snel en relatief eenvoudig, maar wie goede kwaliteit wil, zal naar een professionele partij zoals ScanCorner moeten gaan.
Geplaatst in Uncategorized

Meer weten?

Selecteer:

Dia's igitaliseren Negatieven digitaliseren
Foto digitaliseren APS digitaliseren
VHS naar DVD omzetten Mini DV naar DVD omzetten
HI8 naar DVD omzetten 8mm naar DVD omzetten

Of ga direct naar: Bestellen

 • De eerste digitale camera
  De eerste digitale camera   Fotografie was niet altijd zo gemakkelijk en snel zoals het nu is: 1973 was een jaar zonder smartphones en apps zoals Snapchat en Instagram. Echter, was er een man die daar snel verandering in zou… Lees meer › The post De eerste digitale camera appeared first on ScanCorner.
 • België
  België Onze services voor klanten in Nederland zijn al lange tijd goed geregeld. Voor onze klanten in België helaas niet. Omdat wij met enige regelmaat vragen kregen van potentiële klanten uit België hebben wij in samenwerking met DHL een speciale… Lees meer › The post België appeared first on ScanCorner.
 • Instagram en de kracht van afbeeldingen
  Instagram en de kracht van afbeeldingen     Gebruikt u Instagram al en wilt u meer likes op uw foto’s? Dan hebben wij een aantal goede adviezen voor u! Deze tips zijn natuurlijk niet alleen van toepassing op Instagram foto´s,… Lees meer › The post Instagram en de kracht van afbeeldingen appeared first on ScanCorner.
 • Oude negatieven Antarctica gevonden
  Honderd jaar oude negatieven Antarctica gevonden in blok ijs     Tijdens de renovatie van een oude verkenningshut op Antarctica deden conservatoren van het Zealand Antarctic Heritage Trust een bijzondere ontdekking. Ze vonden een doos met tweeëntwintig aan elkaar geplakte… Lees meer › The post Oude negatieven Antarctica gevonden appeared first on ScanCorner.
 • Foto- en videoformaten
  Fotoformaten JPEG (.jpg) Joint Photographic Experts Group.  ScanCorner gebruikt standaard JPEG bestandsindelingen. JPEG biedt een goede balans tussen de grootte van het bestand en kwaliteit van uw foto. JPEG-bestanden zijn door de relatief kleine bestandsgrootte goed geschikt om op een website… Lees meer › The post Foto- en videoformaten appeared first on ScanCorner.