3 redenen om uw materialen te digitaliseren

Drie redenen waarom u uw materialen moet digitaliseren  Drie redenen waarom u uw materialen moet laten digitaliseren

Er zijn 3 goede redenen waarom u uw foto’s, negatieven, dia’s en video’s zou moeten digitaliseren: 1. U wint de race tegen de klok, 2. met digitaliseren behoudt u uw herinneringen en 3. het belang van analoge herinneringen

Reden 1. Race tegen de klok.

Als gevolg van de continue ontwikkelingen in technologie vervalt vroeg of laat de mogelijkheid om analoge opnames af te spelen. Er is echt een tijdsdruk, want niet alleen de beschikbaarheid van afspeelapparatuur krimpt, ook de leeftijden van beeldmateriaal zijn niet oneindig. Foto’s krijgen een gele tint of vervagen zodanig dat ze niet meer te herkenbaar zijn. VHS banden  hebben het zogenaamde “fading” probleem, dat helaas de kleurkwaliteit vermindert.

Reden 2. Het behoud uw herinneringen.

Extra externe invloeden werken ook in op de kwaliteit van foto’s, dia’s en video’s.  Schimmel op de geliefde dia collectie, krassen op de oude familiefoto’s of vocht en stof zijn allemaal factoren die uw beeldmaterialen beschadigen. Door uw beelden te digitaliseren kunt u uw herinneringen beschermen. DVD’s gaan veel langer mee en zijn niet gevoelig voor dit soort kwaliteitsverlies.  Het opslaan van de beelden op een harde schijf biedt ook een veilig alternatief na het digitaliseren.

Reden 3 Het  belang van de analoge opnames voor u.

Het belangrijkste is de onschatbare waarde van persoonlijke opnames. Het geeft je een enorm genot om uw oude gedigitaliseerde foto’s en negatieven weer terug te zien op een tv of pc. Als de opnames worden gedigitaliseerd op de foto’s of video’s gaat uiteindelijk om frequent te zien. Dus waarom zou u niet uw foto’s en dia’s laten digitaliseren en VHS-banden overzetten op DVD? Wilt u meer informatie over digitalisering? Bezoek onze website of stuur ons een e-mail naar info@scancorner.nl ScanCorner is een professionele scanning dienst die alle populaire formaten zoals individuele foto-afdrukken en complete fotoalbums, standaard en glas dia’s, 35mm negatieven tot groot formaat negatieven evenals VHS naar DVD, Video8/Super8 op DVD en vele andere formaten digitaliseert. Posted: 23 juli 2013
Geplaatst in digitaliseren-algemeen, fotos-dia's-negatieven-aps-digitaliseren

Meer weten?

Selecteer:

Dia's igitaliseren Negatieven digitaliseren
Foto digitaliseren APS digitaliseren
VHS naar DVD omzetten Mini DV naar DVD omzetten
HI8 naar DVD omzetten 8mm naar DVD omzetten

Of ga direct naar: Bestellen

 • De eerste digitale camera
  De eerste digitale camera   Fotografie was niet altijd zo gemakkelijk en snel zoals het nu is: 1973 was een jaar zonder smartphones en apps zoals Snapchat en Instagram. Echter, was er een man die daar snel verandering in zou… Lees meer › The post De eerste digitale camera appeared first on ScanCorner.
 • België
  België Onze services voor klanten in Nederland zijn al lange tijd goed geregeld. Voor onze klanten in België helaas niet. Omdat wij met enige regelmaat vragen kregen van potentiële klanten uit België hebben wij in samenwerking met DHL een speciale… Lees meer › The post België appeared first on ScanCorner.
 • Instagram en de kracht van afbeeldingen
  Instagram en de kracht van afbeeldingen     Gebruikt u Instagram al en wilt u meer likes op uw foto’s? Dan hebben wij een aantal goede adviezen voor u! Deze tips zijn natuurlijk niet alleen van toepassing op Instagram foto´s,… Lees meer › The post Instagram en de kracht van afbeeldingen appeared first on ScanCorner.
 • Oude negatieven Antarctica gevonden
  Honderd jaar oude negatieven Antarctica gevonden in blok ijs     Tijdens de renovatie van een oude verkenningshut op Antarctica deden conservatoren van het Zealand Antarctic Heritage Trust een bijzondere ontdekking. Ze vonden een doos met tweeëntwintig aan elkaar geplakte… Lees meer › The post Oude negatieven Antarctica gevonden appeared first on ScanCorner.
 • Foto- en videoformaten
  Fotoformaten JPEG (.jpg) Joint Photographic Experts Group.  ScanCorner gebruikt standaard JPEG bestandsindelingen. JPEG biedt een goede balans tussen de grootte van het bestand en kwaliteit van uw foto. JPEG-bestanden zijn door de relatief kleine bestandsgrootte goed geschikt om op een website… Lees meer › The post Foto- en videoformaten appeared first on ScanCorner.