Mini DV

Mini DV  Mini DV

De ‘DV’ staat voor Digital Video. Een Mini DV is dus een mini digitale video en werd in 1995 geïntroduceerd als opslag medium voor kleine camera’s. Dit opslag medium is een magneet band die in staat is om 3.6MB per seconde op te slaan. De cassettes kunnen 12.6GB opslaan op een tape met een uur speeltijd. De kwaliteit van deze banden ligt hoger dan bij de analoge formaten zoals hi8 of VHS-C.

Mini DV aanbod

DV gebruikt een data codering methode die data comprimeert voor video, daardoor gaat er informatie verloren, maar wordt wel een minimum aan ruimte ingenomen om informatie op te slaan. Geluid wordt niet gecomprimeerd opgeslagen. Door het brede aanbod in verschillende grootte is de Mini DV zowel voor thuis- als professionele opnames gebruikt. De kwaliteit wordt echter niet door de Mini DV bepaald, maar door de camera die het beeld en geluid opneemt.

 

De magneet band van een Mini DV is gemaakt van kwetsbaar materiaal, waardoor het beeld snel beschadigd kan raken. Ook is het vergankelijk materiaal wat er toe kan leiden dat ook al ligt het in een oude doos, de opgeslagen beelden toch kwaliteit verliezen! Om dit kwaliteitsverlies te voorkomen of bestaande beschadigingen te herstellen kan je de beelden en het geluid digitaliseren. Bij ScanCorner is digitaliseren van beeldmateriaal onze specialiteit daarom zijn we de goedkoopste en beste speler in de markt.


Relevante blogs:


Heeft u een waardevolle toevoeging op deze blog, of bent het niet met de inhoud eens, dan horen wij dat graag! Wij houden van directe en open feedback.

Geplaatst in Verklarende_woordenlijst

Meer weten?

Selecteer:

Dia's igitaliseren Negatieven digitaliseren
Foto digitaliseren APS digitaliseren
VHS naar DVD omzetten Mini DV naar DVD omzetten
HI8 naar DVD omzetten 8mm naar DVD omzetten

Of ga direct naar: Bestellen

 • De eerste digitale camera
  De eerste digitale camera   Fotografie was niet altijd zo gemakkelijk en snel zoals het nu is: 1973 was een jaar zonder smartphones en apps zoals Snapchat en Instagram. Echter, was er een man die daar snel verandering in zou… Lees meer › The post De eerste digitale camera appeared first on ScanCorner.
 • België
  België Onze services voor klanten in Nederland zijn al lange tijd goed geregeld. Voor onze klanten in België helaas niet. Omdat wij met enige regelmaat vragen kregen van potentiële klanten uit België hebben wij in samenwerking met DHL een speciale… Lees meer › The post België appeared first on ScanCorner.
 • Instagram en de kracht van afbeeldingen
  Instagram en de kracht van afbeeldingen     Gebruikt u Instagram al en wilt u meer likes op uw foto’s? Dan hebben wij een aantal goede adviezen voor u! Deze tips zijn natuurlijk niet alleen van toepassing op Instagram foto´s,… Lees meer › The post Instagram en de kracht van afbeeldingen appeared first on ScanCorner.
 • Oude negatieven Antarctica gevonden
  Honderd jaar oude negatieven Antarctica gevonden in blok ijs     Tijdens de renovatie van een oude verkenningshut op Antarctica deden conservatoren van het Zealand Antarctic Heritage Trust een bijzondere ontdekking. Ze vonden een doos met tweeëntwintig aan elkaar geplakte… Lees meer › The post Oude negatieven Antarctica gevonden appeared first on ScanCorner.
 • Foto- en videoformaten
  Fotoformaten JPEG (.jpg) Joint Photographic Experts Group.  ScanCorner gebruikt standaard JPEG bestandsindelingen. JPEG biedt een goede balans tussen de grootte van het bestand en kwaliteit van uw foto. JPEG-bestanden zijn door de relatief kleine bestandsgrootte goed geschikt om op een website… Lees meer › The post Foto- en videoformaten appeared first on ScanCorner.