ScanCorner digitaliseert foto’s van oorlogsberoemdheid De Rode Baron

Analoge vakantiefoto’s, familieportretten en partijen van de verjaardag, zijn slechts een aantal voorbeelden die dagelijks door ScanCorner worden gedigitaliseerd. Onder de vele ingediende foto’s zitten soms speciale historische artefacten zoals de prive-fotocollectie van de Britse fotograaf Barry Pickthall.

De oprichter en hoofd van de PPL fotoagentschap gevestigd in het Engelse Walberton, vond op een plaatselijke rommelmarkt een schoenendoos met 88 oude zwart-wit negatieven. Deze oude negatieven waren zo interessant dat hij de hele collectie voor het equivalente bedrag van 25 euro betaalde. Nadat Pickthall de analoge fotografische meterialen onderzocht had, kon hij zijn geluk niet geloven. De foto’s waren een reeks zeldzame foto’s van de Duitse piloot Manfres von Richthofen, ook wel bekend als de “Rode Baron”.

Rode Baron 4

De Duitse vechter wordt nog steeds beschouwd als het “speciale karakter” van de eerste wereldoorlog. Hij kreeg zijn bekendheid door zijn buitengewone statistieken van luchtoverwinningen. De Duitse piloot won een totaal van tachtig gevechten. Hij verdiende de bijnaam “Rode Baron” vanwege zijn meestal rood-geschilderde vliegtuigen. De piloot stierf op een leeftijd van 25 jaar in een luchtaanval in April 1918.

De fotograaf en verzamelaar van historische beelden Pickthall, wilde deze foto’s aan zijn nageslacht laten zien en besloot de foto’s te digitaliseren. Pickthall gaf ScanCorner het vertrouwen om deze waardevolle foto’s te digitaliseren en te laten restaureren.
Geplaatst in Uncategorized

Meer weten?

Selecteer:

Dia's igitaliseren Negatieven digitaliseren
Foto digitaliseren APS digitaliseren
VHS naar DVD omzetten Mini DV naar DVD omzetten
HI8 naar DVD omzetten 8mm naar DVD omzetten

Of ga direct naar: Bestellen

 • De eerste digitale camera
  De eerste digitale camera   Fotografie was niet altijd zo gemakkelijk en snel zoals het nu is: 1973 was een jaar zonder smartphones en apps zoals Snapchat en Instagram. Echter, was er een man die daar snel verandering in zou… Lees meer › The post De eerste digitale camera appeared first on ScanCorner.
 • België
  België Onze services voor klanten in Nederland zijn al lange tijd goed geregeld. Voor onze klanten in België helaas niet. Omdat wij met enige regelmaat vragen kregen van potentiële klanten uit België hebben wij in samenwerking met DHL een speciale… Lees meer › The post België appeared first on ScanCorner.
 • Instagram en de kracht van afbeeldingen
  Instagram en de kracht van afbeeldingen     Gebruikt u Instagram al en wilt u meer likes op uw foto’s? Dan hebben wij een aantal goede adviezen voor u! Deze tips zijn natuurlijk niet alleen van toepassing op Instagram foto´s,… Lees meer › The post Instagram en de kracht van afbeeldingen appeared first on ScanCorner.
 • Oude negatieven Antarctica gevonden
  Honderd jaar oude negatieven Antarctica gevonden in blok ijs     Tijdens de renovatie van een oude verkenningshut op Antarctica deden conservatoren van het Zealand Antarctic Heritage Trust een bijzondere ontdekking. Ze vonden een doos met tweeëntwintig aan elkaar geplakte… Lees meer › The post Oude negatieven Antarctica gevonden appeared first on ScanCorner.
 • Foto- en videoformaten
  Fotoformaten JPEG (.jpg) Joint Photographic Experts Group.  ScanCorner gebruikt standaard JPEG bestandsindelingen. JPEG biedt een goede balans tussen de grootte van het bestand en kwaliteit van uw foto. JPEG-bestanden zijn door de relatief kleine bestandsgrootte goed geschikt om op een website… Lees meer › The post Foto- en videoformaten appeared first on ScanCorner.