Disneyfilm uit 1927 gevonden en gedigitaliseerd!

Oude Disney film gevonden en gedigitaliseerd!


Een kopie van een verloren gewaande Walt Disney film uit 1927 is gevonden in een vestiging van de Nationale Bibliotheek van Noorwegen in Mo i Rana, een plaatsje in de provincie Nordland, dichtbij de poolcirkel. Het gaat om een bijna volledige versie van ‘Empty Socks’, de eerste kerstfilm van de Amerikaanse entertainment gigant.

Disney film gevonden en gedigitaliseerd

De meeste werken en documenten van de bibliotheek worden bewaard in een streng beveiligde bunker in Mo i Rana. Volgens de Noorse krant Aftenposten worden de nitrocellulose filmspoelen opgeslagen in een ruimte met gecontroleerde temperatuur en vochtigheid.“We beseften eerst niet dat het om een verloren cinematografische schat ging”, zei Kvale Soerenssen in een verklaring, een archivaris bij de bibliotheek. “De film was verdeeld over 2 spoelen en niet goed gelabeld”.

De originele versie van ‘Empty Socks’ heeft een duur van 5 minuten en 30 seconden, maar in de beelden gevonden in Noorwegen ontbrak zo’n 30 tot 60 seconden. Disney tekenaar David Gestein heeft in elk geval de authenticiteit bevestigd. Voordat deze vondst werd gedaan, bestond er slechts een exemplaar van 25 seconden van ‘Empty Socks’, bewaard in het Museum of Modern Art in New York.

Hoofdrolspeler van de film is Oswald ‘the Lucky Rabbit’, een voorloper van Mickey Mouse, die in 26 films van Walt Disney verscheen.

De Nasjonalbiblioteket in Oslo meldt dat ze een digitaliseerde kopie heeft opgestuurd naar de Walt Disney Company. De Nationale Bibliotheek heeft een groot digitaliseringsproject gelanceerd om haar collectie beter toegankelijk te maken, wat heeft geholpen verloren documenten te ontdekken.


Bron: www.theguardian.com
Geplaatst in Uncategorized

Meer weten?

Selecteer:

Dia's igitaliseren Negatieven digitaliseren
Foto digitaliseren APS digitaliseren
VHS naar DVD omzetten Mini DV naar DVD omzetten
HI8 naar DVD omzetten 8mm naar DVD omzetten

Of ga direct naar: Bestellen

 • De eerste digitale camera
  De eerste digitale camera   Fotografie was niet altijd zo gemakkelijk en snel zoals het nu is: 1973 was een jaar zonder smartphones en apps zoals Snapchat en Instagram. Echter, was er een man die daar snel verandering in zou… Lees meer › The post De eerste digitale camera appeared first on ScanCorner.
 • België
  België Onze services voor klanten in Nederland zijn al lange tijd goed geregeld. Voor onze klanten in België helaas niet. Omdat wij met enige regelmaat vragen kregen van potentiële klanten uit België hebben wij in samenwerking met DHL een speciale… Lees meer › The post België appeared first on ScanCorner.
 • Instagram en de kracht van afbeeldingen
  Instagram en de kracht van afbeeldingen     Gebruikt u Instagram al en wilt u meer likes op uw foto’s? Dan hebben wij een aantal goede adviezen voor u! Deze tips zijn natuurlijk niet alleen van toepassing op Instagram foto´s,… Lees meer › The post Instagram en de kracht van afbeeldingen appeared first on ScanCorner.
 • Oude negatieven Antarctica gevonden
  Honderd jaar oude negatieven Antarctica gevonden in blok ijs     Tijdens de renovatie van een oude verkenningshut op Antarctica deden conservatoren van het Zealand Antarctic Heritage Trust een bijzondere ontdekking. Ze vonden een doos met tweeëntwintig aan elkaar geplakte… Lees meer › The post Oude negatieven Antarctica gevonden appeared first on ScanCorner.
 • Foto- en videoformaten
  Fotoformaten JPEG (.jpg) Joint Photographic Experts Group.  ScanCorner gebruikt standaard JPEG bestandsindelingen. JPEG biedt een goede balans tussen de grootte van het bestand en kwaliteit van uw foto. JPEG-bestanden zijn door de relatief kleine bestandsgrootte goed geschikt om op een website… Lees meer › The post Foto- en videoformaten appeared first on ScanCorner.