Video8

Video8  Video8

In deze blog beantwoorden we de vraag: wat is Video8?

Het is in het jaar dat 1980 dat de Video8 zijn intrede in de camera markt. Een markt die voorheen gedomineerd werd door de VHS-C. Video8 was direct een stuk beter in dan zijn rivalen en heeft lange tijd de markt gedomineerd, totdat de digitale camera zijn intrede tijd. Alle Video8 systemen gebruikte audio frequentie modulatie (AFM) die het mogelijk maakte tegelijkertijd beeld en geluid op te nemen. Dit gaf Video8 een zeer grote kwaliteitsvoorsprong op de concurrenten, die konden dit niet.

Andere voordelen Video8

Niet alleen superieure geluidskwaliteit, maar ook de handeling van de camera was beter dan de concurrentie. De Video8 camera’s konden al in de palm van de hand gehouden worden, terwijl de camera’s van de concurrenten alleen op statieven en sterke schouders te dragen waren. Naast compactheid konden Video8 camera’s ook veel langere films maken op hoge kwaliteit. Met 120 minuten opname tijd overtroffen zij de concurrentie met gemak die op 40 minuten bleef steken. Het grote nadeel van Video8 is dat de opname cassettes alleen op VHS-spelers kunnen worden afgespeeld.

Ondanks de superieure kwaliteiten van Video8 is het geen product dat eeuwig mee gaat. De levensduur van de beelden die gemaakt zijn met een Video8 kunnen wel een veel langere houdbaarheid krijgen, wanneer zij gedigitaliseerd worden. Door de beelden te digitaliseren blijven deze langer behouden, want enen en nullen verteren niet. Tegelijkertijd kan ScanCorner Video8 beelden herstellen in oude glorie

Relevante blogs: Heeft u een waardevolle toevoeging op deze blog, of bent het niet met de inhoud eens, dan horen wij dat graag! Wij houden van directe en open feedback.
Geplaatst in Verklarende_woordenlijst

Meer weten?

Selecteer:

Dia's igitaliseren Negatieven digitaliseren
Foto digitaliseren APS digitaliseren
VHS naar DVD omzetten Mini DV naar DVD omzetten
HI8 naar DVD omzetten 8mm naar DVD omzetten

Of ga direct naar: Bestellen

 • De eerste digitale camera
  De eerste digitale camera   Fotografie was niet altijd zo gemakkelijk en snel zoals het nu is: 1973 was een jaar zonder smartphones en apps zoals Snapchat en Instagram. Echter, was er een man die daar snel verandering in zou… Lees meer › The post De eerste digitale camera appeared first on ScanCorner.
 • België
  België Onze services voor klanten in Nederland zijn al lange tijd goed geregeld. Voor onze klanten in België helaas niet. Omdat wij met enige regelmaat vragen kregen van potentiële klanten uit België hebben wij in samenwerking met DHL een speciale… Lees meer › The post België appeared first on ScanCorner.
 • Instagram en de kracht van afbeeldingen
  Instagram en de kracht van afbeeldingen     Gebruikt u Instagram al en wilt u meer likes op uw foto’s? Dan hebben wij een aantal goede adviezen voor u! Deze tips zijn natuurlijk niet alleen van toepassing op Instagram foto´s,… Lees meer › The post Instagram en de kracht van afbeeldingen appeared first on ScanCorner.
 • Oude negatieven Antarctica gevonden
  Honderd jaar oude negatieven Antarctica gevonden in blok ijs     Tijdens de renovatie van een oude verkenningshut op Antarctica deden conservatoren van het Zealand Antarctic Heritage Trust een bijzondere ontdekking. Ze vonden een doos met tweeëntwintig aan elkaar geplakte… Lees meer › The post Oude negatieven Antarctica gevonden appeared first on ScanCorner.
 • Foto- en videoformaten
  Fotoformaten JPEG (.jpg) Joint Photographic Experts Group.  ScanCorner gebruikt standaard JPEG bestandsindelingen. JPEG biedt een goede balans tussen de grootte van het bestand en kwaliteit van uw foto. JPEG-bestanden zijn door de relatief kleine bestandsgrootte goed geschikt om op een website… Lees meer › The post Foto- en videoformaten appeared first on ScanCorner.