APS film

APS film  APS Film

APS Film staat voor ‘Advanced Photo System’ (Geavanceerd foto systeem) en is in 1996 op de markt gebracht. De APS Film is gemaakt voor de fotografie en is 24mm breed. Het geavanceerde systeem van APS betekent dat het meer informatie dan alleen de foto kan opslaan.

APS in de praktijk

Naast het beeld kan APS ook de datum en tijd van de genomen foto opslaan, de sluitertijd en zelfs de opening van de lens! Deze informatie kan worden gelezen door fotoafdruk apparatuur en wordt meestal op de achterzijde van de foto afgedrukt. APS was gemaakt voor de amateurfotograaf voor het zogenaamde ‘point and shoot’ principe. Desondanks hebben veel merken zoals Canon en Nikon diverse toestellen gemaakt die met APS werkten. Helaas voor de APS werd de point en shootmarkt snel overgenomen door de digitale camera. Vijf jaar na de introductie van APS was de markt voor dit type alweer ingestort.

Ondanks de korte bloeiperiode van APS is het veelgebruikt, vanwege het gemak van de toestellen en de kwaliteit. Daardoor zijn er nog veel APS foto’s en cartridges in omloop die kwetsbaar zijn voor schade en ouderdom. En analoge foto’s kunnen niet eenvoudig gedeeld worden met vrienden via sociale media. Door je APS foto’s en cartridges te laten digitaliseren overkom je beide. Gedigitaliseerde beelden raken niet meer bekrast en zijn eenvoudig te delen. De missie van ScanCorner is het behouden van herinneringen. Daarom is ScanCorner de beste in het digitaliseren van de beelden. Relevante blogs: Heeft u een waardevolle toevoeging op deze blog, of bent het niet met de inhoud eens, dan horen wij dat graag! Wij houden van directe en open feedback.
Geplaatst in Verklarende_woordenlijst

Meer weten?

Selecteer:

Dia's igitaliseren Negatieven digitaliseren
Foto digitaliseren APS digitaliseren
VHS naar DVD omzetten Mini DV naar DVD omzetten
HI8 naar DVD omzetten 8mm naar DVD omzetten

Of ga direct naar: Bestellen

 • De eerste digitale camera
  De eerste digitale camera   Fotografie was niet altijd zo gemakkelijk en snel zoals het nu is: 1973 was een jaar zonder smartphones en apps zoals Snapchat en Instagram. Echter, was er een man die daar snel verandering in zou… Lees meer › The post De eerste digitale camera appeared first on ScanCorner.
 • België
  België Onze services voor klanten in Nederland zijn al lange tijd goed geregeld. Voor onze klanten in België helaas niet. Omdat wij met enige regelmaat vragen kregen van potentiële klanten uit België hebben wij in samenwerking met DHL een speciale… Lees meer › The post België appeared first on ScanCorner.
 • Instagram en de kracht van afbeeldingen
  Instagram en de kracht van afbeeldingen     Gebruikt u Instagram al en wilt u meer likes op uw foto’s? Dan hebben wij een aantal goede adviezen voor u! Deze tips zijn natuurlijk niet alleen van toepassing op Instagram foto´s,… Lees meer › The post Instagram en de kracht van afbeeldingen appeared first on ScanCorner.
 • Oude negatieven Antarctica gevonden
  Honderd jaar oude negatieven Antarctica gevonden in blok ijs     Tijdens de renovatie van een oude verkenningshut op Antarctica deden conservatoren van het Zealand Antarctic Heritage Trust een bijzondere ontdekking. Ze vonden een doos met tweeëntwintig aan elkaar geplakte… Lees meer › The post Oude negatieven Antarctica gevonden appeared first on ScanCorner.
 • Foto- en videoformaten
  Fotoformaten JPEG (.jpg) Joint Photographic Experts Group.  ScanCorner gebruikt standaard JPEG bestandsindelingen. JPEG biedt een goede balans tussen de grootte van het bestand en kwaliteit van uw foto. JPEG-bestanden zijn door de relatief kleine bestandsgrootte goed geschikt om op een website… Lees meer › The post Foto- en videoformaten appeared first on ScanCorner.