Super 8mm

 Super 8mm Super 8mm

Super 8 mm wordt in dagelijks gebruik Super 8 genoemd en is een bewegende film die door Kodak in 1965 op de markt gebracht. De Super 8mm is een verbetering op de oude 8 mm film. De omvang van de perforaties zijn echter kleiner dan bij de oude 8mm film, daardoor er op een breder oppervlak worden gebruikt voor het opslaan van beeld. Dit zorgde voor een betere kwaliteit film.

Een andere verbetering bij de Super 8 is dat de rollen in handige plastic houders kwam. Deze rollen hadden vijftig of tweehonderd feet film. De 50 feet rol is goed voor drie minuten en twintig seconden film en is nog steeds beschikbaar voor professioneel gebruik. Vanaf 1973 werd er ook Super 8mm film gemaakt waar geluid op kon worden opgeslagen.

Net als bij de 8mm blijven de super 8mm films kwetsbaar op de rol en gaat hun kwaliteit achteruit. Net als bij de 8mm film hersteld ScanCorner bij het digitaliseren de beschadigen en verkleuringen. Door alleen te werken met de beste apparatuur en uiterst ervaren mensen kunnen wij de hoogste kwaliteit bieden.

Relevante blogs; Heeft u een waardevolle toevoeging op deze blog, of bent het niet met de inhoud eens, dan horen wij dat graag! Wij houden van directe en open feedback.
Geplaatst in Verklarende_woordenlijst

Meer weten?

Selecteer:

Dia's igitaliseren Negatieven digitaliseren
Foto digitaliseren APS digitaliseren
VHS naar DVD omzetten Mini DV naar DVD omzetten
HI8 naar DVD omzetten 8mm naar DVD omzetten

Of ga direct naar: Bestellen

 • De eerste digitale camera
  De eerste digitale camera   Fotografie was niet altijd zo gemakkelijk en snel zoals het nu is: 1973 was een jaar zonder smartphones en apps zoals Snapchat en Instagram. Echter, was er een man die daar snel verandering in zou… Lees meer › The post De eerste digitale camera appeared first on ScanCorner.
 • België
  België Onze services voor klanten in Nederland zijn al lange tijd goed geregeld. Voor onze klanten in België helaas niet. Omdat wij met enige regelmaat vragen kregen van potentiële klanten uit België hebben wij in samenwerking met DHL een speciale… Lees meer › The post België appeared first on ScanCorner.
 • Instagram en de kracht van afbeeldingen
  Instagram en de kracht van afbeeldingen     Gebruikt u Instagram al en wilt u meer likes op uw foto’s? Dan hebben wij een aantal goede adviezen voor u! Deze tips zijn natuurlijk niet alleen van toepassing op Instagram foto´s,… Lees meer › The post Instagram en de kracht van afbeeldingen appeared first on ScanCorner.
 • Oude negatieven Antarctica gevonden
  Honderd jaar oude negatieven Antarctica gevonden in blok ijs     Tijdens de renovatie van een oude verkenningshut op Antarctica deden conservatoren van het Zealand Antarctic Heritage Trust een bijzondere ontdekking. Ze vonden een doos met tweeëntwintig aan elkaar geplakte… Lees meer › The post Oude negatieven Antarctica gevonden appeared first on ScanCorner.
 • Foto- en videoformaten
  Fotoformaten JPEG (.jpg) Joint Photographic Experts Group.  ScanCorner gebruikt standaard JPEG bestandsindelingen. JPEG biedt een goede balans tussen de grootte van het bestand en kwaliteit van uw foto. JPEG-bestanden zijn door de relatief kleine bestandsgrootte goed geschikt om op een website… Lees meer › The post Foto- en videoformaten appeared first on ScanCorner.