TIFF bestand

TIFF bestand  TIFF bestand

Tagged Image File Format, oftewel een TIFF bestand is een type bestandsindeling dat zeer veel data kan opslaan over een foto. Een TIFF bestand kan zeer veel data opslaan, omdat het een flexibele bestandsindeling heeft. Standaard bestandsindelingen hebben vaste velden die informatie opslaan, maar TIFF bestand is hier flexibel in. Door deze flexibiliteit kan bijna alle soorten data worden opgeslagen. Een nadeel van deze indeling is dat niet alle programma’s TIFF bestanden ondersteunen.

Een belangrijke plus ten opzichte van andere indelingen is ook dat TIFF veel verschillende soorten kleur ruimten mogelijk maakt. Hierdoor kan heel exact en vrij bepalen wat de kleuren van het beeld zijn. Een te vrij gebruik van de tag mogelijkheid kan problemen opleveren voor later compressie mogelijkheden. Vanzelfsprekend neemt veel informatie over een foto ook veel ruimte in op een schijf. TIFF-bestanden kunnen daarom een grootte van 4GB halen!

Bij ScanCorner gebruiken we ook TIFF-bestanden om gedigitaliseerde foto’s, dia’s, negatieven en aps te bewerken. Je kan deze voor een kleine extra bij ScanCorner krijgen, zodat je ook zelf je gedigitaliseerde foto’s kan bewerken.

Relevante blogs:

Heeft u een waardevolle toevoeging op deze blog, of bent het niet met de inhoud eens, dan horen wij dat graag! Wij houden van directe en open feedback.
Geplaatst in Verklarende_woordenlijst

Meer weten?

Selecteer:

Dia's igitaliseren Negatieven digitaliseren
Foto digitaliseren APS digitaliseren
VHS naar DVD omzetten Mini DV naar DVD omzetten
HI8 naar DVD omzetten 8mm naar DVD omzetten

Of ga direct naar: Bestellen

 • De eerste digitale camera
  De eerste digitale camera   Fotografie was niet altijd zo gemakkelijk en snel zoals het nu is: 1973 was een jaar zonder smartphones en apps zoals Snapchat en Instagram. Echter, was er een man die daar snel verandering in zou… Lees meer › The post De eerste digitale camera appeared first on ScanCorner.
 • België
  België Onze services voor klanten in Nederland zijn al lange tijd goed geregeld. Voor onze klanten in België helaas niet. Omdat wij met enige regelmaat vragen kregen van potentiële klanten uit België hebben wij in samenwerking met DHL een speciale… Lees meer › The post België appeared first on ScanCorner.
 • Instagram en de kracht van afbeeldingen
  Instagram en de kracht van afbeeldingen     Gebruikt u Instagram al en wilt u meer likes op uw foto’s? Dan hebben wij een aantal goede adviezen voor u! Deze tips zijn natuurlijk niet alleen van toepassing op Instagram foto´s,… Lees meer › The post Instagram en de kracht van afbeeldingen appeared first on ScanCorner.
 • Oude negatieven Antarctica gevonden
  Honderd jaar oude negatieven Antarctica gevonden in blok ijs     Tijdens de renovatie van een oude verkenningshut op Antarctica deden conservatoren van het Zealand Antarctic Heritage Trust een bijzondere ontdekking. Ze vonden een doos met tweeëntwintig aan elkaar geplakte… Lees meer › The post Oude negatieven Antarctica gevonden appeared first on ScanCorner.
 • Foto- en videoformaten
  Fotoformaten JPEG (.jpg) Joint Photographic Experts Group.  ScanCorner gebruikt standaard JPEG bestandsindelingen. JPEG biedt een goede balans tussen de grootte van het bestand en kwaliteit van uw foto. JPEG-bestanden zijn door de relatief kleine bestandsgrootte goed geschikt om op een website… Lees meer › The post Foto- en videoformaten appeared first on ScanCorner.