Omzetten van VHS naar DVD

Het omzetten van VHS naar DVD

Dertien jaar na de intrede van de DVD zijn de VHS-banden langzaam maar zeker als medium voor thuis gebruik verdwenen. De laatste grote Hollywood-Blockbuster die nog op de VHS is verschenen was ‘A History of Violence’ in 2005.

Met deze wisseling van de wacht begonnen de filmstudio’s VHS-banden om te zetten naar DVD. Deze activiteit bleek bijzonder lucratief en zo gebeurde het dat vrijwel alle films naar DVD geconverteerd zijn. Sommige productiestudio’s, zoals Walt Disney, benutte het begin van het DVD-tijdperk echter als een vertragingstechniek. Het gevolg hiervan was dat diverse films vertraagd werden of helemaal niet meer op DVD uitkwamen! De vele voordelen van een DVD tegenover VHS zijn duidelijk. Het is daarom verstandig dat je jouw lievelingsfilm op DVD zet, want VHS heeft een lagere kwaliteit, vergaat eerder en de afspeel mogelijkheden verdwijnen.

Kwaliteit

Helaas zijn magnetische videotapes niet ideaal om voor altijd te bewaren. Na ongeveer 10 jaar begint de kwaliteit van uw videobanden hard achteruit te gaan. De magnetische deeltjes op de band onstabiel worden waardoor de video langzaam aan kwaliteit verliest en er steeds meer storingen zullen ontstaan. Laat uw VHS videobanden daarom tijdig digitaliseren en red uw memorabele familiemomenten voor volgende generaties. De kwaliteit van het digitaliseren van VHS naar DVD wordt in sterke maten bepaald door de apparatuur en resolutie tijdens het scannen. Door gebruik te maken van time base correction techniek is ScanCorner in staat storingen in het beeld te reduceren en kleuren te herstellen. Zelf wanneer videobanden er oud zijn kunnen wij nog veel mooie beelden door middel van deze techniek op DVD krijgen. Zo kunt u vele jaren genieten van uw favoriete videomomenten. Tijdens het digitaliseringsproces bewerken wij de video’s standaard handmatig. Hier door wordt de kwaliteit van de beelden nog hoger. Tevens gebeurd dit met het digitaliseren van dia’s, foto’s, negatieven en APS. Oude herinneringen worden door deze handmatige bewerking in hun oude glorie hersteld.

Het Process

Het digitaliseren van VHS naar DVD klinkt als een gecompliceerde aangelegenheid. De basis procedure is dan ook snel en gemakkelijk uit te leggen.

Stap 1 is het verbinden van de video-recorder op de PC en de bijbehorende software dient geïnstalleerd te worden.

Stap 2 De digitalisering, het opnemen van de video op de computer, gebeurt in real-time, dat wil zeggen wanneer de duur van de video is 5 uur, dan duurt de digitaliseren ook 5 uur.

Stap 3 Wanneer de video gedigitaliseerd is en is opgeslagen op de PC worden de films, indien nodig, na-bewerkt. Hiervoor dient een andere software systeem geïnstalleerd te worden, hiermee kunnen de beelden en het geluid gerestaureerd worden.

Stap 4 De laatste stap is het branden van de video op DVD. Hiervoor dient ook de juiste software gebruikt te worden. Wanneer het process van het branden voltooid is, heeft u uw VHS video gedigitaliseerd en op DVD.

Wie wil genieten van zijn digitale video’s in goede kwaliteit, heeft ook hoogwaardige apparaten nodig. Deze omvatten een bijbehorende video recorder, de juiste videokaart en een juiste kabel. Vaak worden er standaard grafische kaarten gebruikt, deze kaarten hebben geen goede analoge digitale converter. De reden hiervoor is omdat de meeste gebruikers alleen gebruik maken van de standaard grafische kaart die in de PC zit. Voor de beste resultaten heeft u professionele software nodig, bijvoorbeeld Adobe Premiere. Dit programma kunt u gebruiken om onder andere de helderheid van de film te verbeteren. Laat uw videos digitaliseren bij een serviceprovider zoals ScanCorner, u bent er dan zeker van dat uw videos op kwalitatief hoogwaardig conversie apparatuur en software gedigitaliseerd wordt.  Bovendien zijn de medewerkers experts in de omgang met videobanden en in het gebruik van de software.    
 
Geplaatst in Uncategorized

Meer weten?

Selecteer:

Dia's igitaliseren Negatieven digitaliseren
Foto digitaliseren APS digitaliseren
VHS naar DVD omzetten Mini DV naar DVD omzetten
HI8 naar DVD omzetten 8mm naar DVD omzetten

Of ga direct naar: Bestellen

 • De eerste digitale camera
  De eerste digitale camera   Fotografie was niet altijd zo gemakkelijk en snel zoals het nu is: 1973 was een jaar zonder smartphones en apps zoals Snapchat en Instagram. Echter, was er een man die daar snel verandering in zou… Lees meer › The post De eerste digitale camera appeared first on ScanCorner.
 • België
  België Onze services voor klanten in Nederland zijn al lange tijd goed geregeld. Voor onze klanten in België helaas niet. Omdat wij met enige regelmaat vragen kregen van potentiële klanten uit België hebben wij in samenwerking met DHL een speciale… Lees meer › The post België appeared first on ScanCorner.
 • Instagram en de kracht van afbeeldingen
  Instagram en de kracht van afbeeldingen     Gebruikt u Instagram al en wilt u meer likes op uw foto’s? Dan hebben wij een aantal goede adviezen voor u! Deze tips zijn natuurlijk niet alleen van toepassing op Instagram foto´s,… Lees meer › The post Instagram en de kracht van afbeeldingen appeared first on ScanCorner.
 • Oude negatieven Antarctica gevonden
  Honderd jaar oude negatieven Antarctica gevonden in blok ijs     Tijdens de renovatie van een oude verkenningshut op Antarctica deden conservatoren van het Zealand Antarctic Heritage Trust een bijzondere ontdekking. Ze vonden een doos met tweeëntwintig aan elkaar geplakte… Lees meer › The post Oude negatieven Antarctica gevonden appeared first on ScanCorner.
 • Foto- en videoformaten
  Fotoformaten JPEG (.jpg) Joint Photographic Experts Group.  ScanCorner gebruikt standaard JPEG bestandsindelingen. JPEG biedt een goede balans tussen de grootte van het bestand en kwaliteit van uw foto. JPEG-bestanden zijn door de relatief kleine bestandsgrootte goed geschikt om op een website… Lees meer › The post Foto- en videoformaten appeared first on ScanCorner.