Beroemdheid scant foto’s bij ScanCorner

Zeillegende Sir William Robin Knox-Johnston vertrouwde de digitalisatie van zijn wereldberoemde foto’s aan ScanCorner toe. Dit is opnieuw een mooie opdracht voor ScanCorner, die eerder zeldzame, historische foto’s heeft gedigitaliseerd en gerestaureerd voor de Duitse piloot Manfred von Richthofen die ook bekend staat als “Red Baron”. Het is het jaar 1969 waarin William Robin Knox-Johnston wereldfaam bereikte en is sinds die tijd nog steeds een van de legendes van de zeilsport. Als deelnemer van de Sunday Times Golden Globe Race begon hij in juni 1968 vanuit de haven van Falmouth (Engeland) met zijn houten schip “Suhaili” het grootste zeilavontuur van zijn leven. Een jaar later op 22 april 1969, kwam hij met zijn schip terug in de haven van Falmouth en werd de eerste zeiler in de geschiedenis die zonder tussenstop de wereld over zeilt. Tijdens zijn reis heeft hij 30.123 zeemijlen in 312 dagen afgelegd. In het jaar dat hij aankwam werd hij benoemd tot commandeur in de orde van het Britse rijk.

Historic. Circa 1969: Robin Knox-Johnston, the first man to sail solo non-stop around the World, aboard his 32ft 5in yacht SUHAILI. Pictured here returning to Falmouth, England on 22nd April 1969, to completethe 30,123 mile voyage in 313 days - an averag

Robin Knox-Johnston vroeg ScanCorner om zijn beroemde foto’s in zijn boot te digitaliseren en te restaureren. Hij was erg onder de indruk van het resultaat waarop hij in zijn woorden als volgt reageerde: “ Ik ben erg onder de indruk van de service die Scancorner levert. ScanCorner heeft geweldig werk geleverd met het scannen van deze oude foto’s en met het restaureren van de foto’s.” Naast het record om als eerste man in een keer de wereld over te hebben gezeild, heeft Robin Knox-Johnston meer grandioze prestaties geleverd in 1994 met zijn vriend Peter Blake. De twee zeilers wonnen de Jules Verne trofee voor als snelste de wereld rond te zeilen in een recordtijd van 74 dagen, 22 uur, 17 minuten en 22 seconden. Sir Robin Knox-Johnston werd in 2008, als eerste matroos in de ISAF Hall of Fame opgenomen. Hoewel de zeillegende heeft deelgenomen aan verschillende wedstrijden en veel onderscheidingen heeft gewonnen, heeft de 75-jarige nog steeds geen genoeg van zeilen. In april 2014 heeft hij aangekondigd mee te gaan doen aan de Route du Rhum in zijn Open 60 jacht “Grey Power”.
Geplaatst in Scannen

Al meer dan 10.000 klanten..

Inmiddels heeft ScanCorner vele duizenden klanten geholpen. Lees hier wat enkele van onze klanten over onze service zeggen.

"Mooie scherpe beelden van mijn dia's ontvangen. Een DVD in leuke doosje voorzien van mijn eigen foto's. Prima gekozen en ik kan genieten van "oude" tijden. Helemaal top! Dank."

- Mart, Eindhoven

"Ik ben erg tevreden met Scancorner en kan de service dan ook aanraden. Prijs/Kwaliteit klopt gewoon."

- Wills, Nijmegen