Foto Trivianten

10 Foto Trivianten

 

In deze blog 10 interessante en onderhoudende feiten over de wereld van fotografie. Je weet maar nooit, wanneer je ze gebruiken kan.

 
 1. De eerste persoon, die een fotografische opname maakte was Jospeph Niépce. Hij maakte deze opname in het jaar 1826 en de ontwikkeling duurde ongeveer acht uur.

 
 1. De eerste negatief is gemaakt in het jaar 1839. De uitvinder was William Henry Fox Talbot en presenteerde in hetzelfde jaar de eerste afgedrukte ‘positief’.

 
 1. Het eerste fotopapier was van asfalt gemaakt! Helaas kunnen wij deze niet scannen 😉

 
 1. De eerste officiële camera is door Kodak ontwikkelt. Deze camera sloeg het beeld op een audiocassette op.

 
 1. Slechts 2 van de 10 foto’s gemaakt met een digitale camera worden ook daadwerkelijk afgedrukt

 
 1. ‘s Werelds oudste camera is in 2007 tijdens een veiling voor € 800.000 aan een aan een ananieme bieder verkocht. Deze machine met de naam Daguerrotype Sussus Frères zette daarmee de hoogste prijs die ooit voor een camera is betaald.

 
 1. Vandaag de dag worden elke twee minuten samen net zoveel foto’s gemaakt als de gehele mensheid tussen 1826 en 1900 totaal heeft gemaakt!

 
 1. In het jaar 2011 waren 76% van alle Britten minstens eenmaal betrokken in een fototag.

 
 1. Wat is je beste kant kant? Je linker of rechter zijde? Uit onderzoek van Kelsey Blackburn en James Schriilo van de Wake Forest University blijkt dat over het algemeen de linker kant van het gezicht als aantrekkelijker wordt waargenomen dan het rechter.

 
 1. De langste negatief die ooit gemaakt is, heeft een lengte van 40 meter en is van Esteban Pastorino Diaz. De negatief is een panoramaopname van diverse hoofdstraten in Buenos Aires. We kunnen helaas niet vertellen hoe lang het duurt deze negatief te digitaliseren.

Geplaatst in Uncategorized

Meer weten?

Selecteer:

Dia's igitaliseren Negatieven digitaliseren
Foto digitaliseren APS digitaliseren
VHS naar DVD omzetten Mini DV naar DVD omzetten
HI8 naar DVD omzetten 8mm naar DVD omzetten

Of ga direct naar: Bestellen

 • De eerste digitale camera
  De eerste digitale camera   Fotografie was niet altijd zo gemakkelijk en snel zoals het nu is: 1973 was een jaar zonder smartphones en apps zoals Snapchat en Instagram. Echter, was er een man die daar snel verandering in zou… Lees meer › The post De eerste digitale camera appeared first on ScanCorner.
 • België
  België Onze services voor klanten in Nederland zijn al lange tijd goed geregeld. Voor onze klanten in België helaas niet. Omdat wij met enige regelmaat vragen kregen van potentiële klanten uit België hebben wij in samenwerking met DHL een speciale… Lees meer › The post België appeared first on ScanCorner.
 • Instagram en de kracht van afbeeldingen
  Instagram en de kracht van afbeeldingen     Gebruikt u Instagram al en wilt u meer likes op uw foto’s? Dan hebben wij een aantal goede adviezen voor u! Deze tips zijn natuurlijk niet alleen van toepassing op Instagram foto´s,… Lees meer › The post Instagram en de kracht van afbeeldingen appeared first on ScanCorner.
 • Oude negatieven Antarctica gevonden
  Honderd jaar oude negatieven Antarctica gevonden in blok ijs     Tijdens de renovatie van een oude verkenningshut op Antarctica deden conservatoren van het Zealand Antarctic Heritage Trust een bijzondere ontdekking. Ze vonden een doos met tweeëntwintig aan elkaar geplakte… Lees meer › The post Oude negatieven Antarctica gevonden appeared first on ScanCorner.
 • Foto- en videoformaten
  Fotoformaten JPEG (.jpg) Joint Photographic Experts Group.  ScanCorner gebruikt standaard JPEG bestandsindelingen. JPEG biedt een goede balans tussen de grootte van het bestand en kwaliteit van uw foto. JPEG-bestanden zijn door de relatief kleine bestandsgrootte goed geschikt om op een website… Lees meer › The post Foto- en videoformaten appeared first on ScanCorner.