Bewaartips voor je foto’s, negatieven, dia’s en films

Bewaartips voor je foto’s, negatieven, dia’s en films

Bij ScanCorner krijgen we veel beeldmaterialen te zien die onnodig beschadigd zijn. Dit kunnen wij helemaal herstellen, maar voorkomen is nog altijd beter dan genezen. Daarom geven we hieronder drie adviezen hoe je beschadigingen kan voorkomen.

1. Bewaar je beeldmateriaal op een droge plek

 

Vocht is een grote vijand van je beeldmateriaal. Het kan ervoor zorgen dat de lijm loslaat en foto’s vervormen. Daarnaast kunnen deze lijmresten ook andere foto’s beschadigen! Foto’s die worden blootgesteld aan vocht krijgen ook lelijke (schimmel)plekken, die moeilijk te verwijderen zijn.

 

2. Zorg dat je oude foto’s en films luchtdicht verpakt zijn

 

Luchtdichte verpakkingen houden ongewenste stofdeeltjes buiten. Stofdeeltjes kunnen vlekjes vormen op bijvoorbeeld negatieven en dia’s. Bij ontwikkelen of afspelen hiervan gaat de kwaliteit zichtbaar verloren. Het kan al helpen om de randen van een doos waar je ze in bewaard af te plakken.

 

3. Voorkom blootstelling aan de zon

 

Zonlicht zorgt ervoor dat je foto’s, negatieven en dia’s sneller verkleuren. Kleuren vervagen of verliezen hun originele kleur. Zorg er daarom voor dat je foto’s opbergt buiten het bereik van de zon. Een oude schoenendoos is hiervoor een plek.


Mocht je erachter komen dat je foto’s toch al zijn beschadigd door vocht, stof of de zon, dan kan je deze beschadigingen bij ScanCorner laten herstellen. Tijdens het digitaliseren van je oude beeldmateriaal herstellen wij deze beschadigingen met grote precisie. Zie ook: ScanCorner Verpakkingstips
Geplaatst in Uncategorized

Meer weten?

Selecteer:

Dia's igitaliseren Negatieven digitaliseren
Foto digitaliseren APS digitaliseren
VHS naar DVD omzetten Mini DV naar DVD omzetten
HI8 naar DVD omzetten 8mm naar DVD omzetten

Of ga direct naar: Bestellen

 • De eerste digitale camera
  De eerste digitale camera   Fotografie was niet altijd zo gemakkelijk en snel zoals het nu is: 1973 was een jaar zonder smartphones en apps zoals Snapchat en Instagram. Echter, was er een man die daar snel verandering in zou… Lees meer › The post De eerste digitale camera appeared first on ScanCorner.
 • België
  België Onze services voor klanten in Nederland zijn al lange tijd goed geregeld. Voor onze klanten in België helaas niet. Omdat wij met enige regelmaat vragen kregen van potentiële klanten uit België hebben wij in samenwerking met DHL een speciale… Lees meer › The post België appeared first on ScanCorner.
 • Instagram en de kracht van afbeeldingen
  Instagram en de kracht van afbeeldingen     Gebruikt u Instagram al en wilt u meer likes op uw foto’s? Dan hebben wij een aantal goede adviezen voor u! Deze tips zijn natuurlijk niet alleen van toepassing op Instagram foto´s,… Lees meer › The post Instagram en de kracht van afbeeldingen appeared first on ScanCorner.
 • Oude negatieven Antarctica gevonden
  Honderd jaar oude negatieven Antarctica gevonden in blok ijs     Tijdens de renovatie van een oude verkenningshut op Antarctica deden conservatoren van het Zealand Antarctic Heritage Trust een bijzondere ontdekking. Ze vonden een doos met tweeëntwintig aan elkaar geplakte… Lees meer › The post Oude negatieven Antarctica gevonden appeared first on ScanCorner.
 • Foto- en videoformaten
  Fotoformaten JPEG (.jpg) Joint Photographic Experts Group.  ScanCorner gebruikt standaard JPEG bestandsindelingen. JPEG biedt een goede balans tussen de grootte van het bestand en kwaliteit van uw foto. JPEG-bestanden zijn door de relatief kleine bestandsgrootte goed geschikt om op een website… Lees meer › The post Foto- en videoformaten appeared first on ScanCorner.