16mm film

 16mm film 16mm film

De 16mm film is in 1923 door Eastman Kodak geïntroduceerd als goedkoop alternatief voor 35mm film om de amateur filmmaker te bedienen. Omdat de 16mm film gericht was op de amateur filmmaker werd er geen nitraat gebruikt, omdat dat zeer licht ontvlambaar is. Vanaf 1935 werd het mogelijk om ook geluid op te nemen op de 16mm film, wat een grote impuls gaf aan het gebruik. Tijdens, maar ook na de Tweede Wereldoorlog is 16mm film zeer veel gebruikt door professionals. Zij gebruikten 16mm film voor projecten bij de overheid en het bedrijfsleven. Daarnaast werd door de compactheid ten opzichte van de 35mm film de 16mm film gebruikt voor nieuwsrapportages. Terwijl de 16mm film onder de professionele filmmakers een opmars maakte, stapte de amateur filmmakers over naar de nog compactere 8mm film. 16mm film wordt nog steeds gebruikt in de super 16mm film variant, omdat deze naar 35mm film grootte kan worden omgezet. Tegenwoordig kan dit ook met de digitale camera’s, waardoor de super 16mm film langzaam terrein begint te verliezen.  

Net als bij 8mm films 16mm films verliezen kwaliteit met het verstrijken van de tijd. Dit hangt af van hoe ze zijn opgeslagen uiteraard, maar veel oude beelden verliezen op ten duur hun originele kleur. Dit kan ongedaan worden gemaakt door deze rollen te laten digitaliseren, zodat ze weer hersteld kunnen worden. Door het digitaliseren van 16mm worden de beelden gelijk ook beschermd voor verder verval. ScanCorner is een specialist als het gaat om het digitaliseren en herstellen van oud beeldmateriaal. Onder dit specialisme valt ook het herstellen en digitaliseren van 16mm film.

 

relevante blogs:

Heeft u een waardevolle toevoeging op deze blog, of bent het niet met de inhoud eens, dan horen wij dat graag! Wij houden van directe en open feedback.
Geplaatst in Verklarende_woordenlijst

Meer weten?

Selecteer:

Dia's igitaliseren Negatieven digitaliseren
Foto digitaliseren APS digitaliseren
VHS naar DVD omzetten Mini DV naar DVD omzetten
HI8 naar DVD omzetten 8mm naar DVD omzetten

Of ga direct naar: Bestellen

 • De eerste digitale camera
  De eerste digitale camera   Fotografie was niet altijd zo gemakkelijk en snel zoals het nu is: 1973 was een jaar zonder smartphones en apps zoals Snapchat en Instagram. Echter, was er een man die daar snel verandering in zou… Lees meer › The post De eerste digitale camera appeared first on ScanCorner.
 • België
  België Onze services voor klanten in Nederland zijn al lange tijd goed geregeld. Voor onze klanten in België helaas niet. Omdat wij met enige regelmaat vragen kregen van potentiële klanten uit België hebben wij in samenwerking met DHL een speciale… Lees meer › The post België appeared first on ScanCorner.
 • Instagram en de kracht van afbeeldingen
  Instagram en de kracht van afbeeldingen     Gebruikt u Instagram al en wilt u meer likes op uw foto’s? Dan hebben wij een aantal goede adviezen voor u! Deze tips zijn natuurlijk niet alleen van toepassing op Instagram foto´s,… Lees meer › The post Instagram en de kracht van afbeeldingen appeared first on ScanCorner.
 • Oude negatieven Antarctica gevonden
  Honderd jaar oude negatieven Antarctica gevonden in blok ijs     Tijdens de renovatie van een oude verkenningshut op Antarctica deden conservatoren van het Zealand Antarctic Heritage Trust een bijzondere ontdekking. Ze vonden een doos met tweeëntwintig aan elkaar geplakte… Lees meer › The post Oude negatieven Antarctica gevonden appeared first on ScanCorner.
 • Foto- en videoformaten
  Fotoformaten JPEG (.jpg) Joint Photographic Experts Group.  ScanCorner gebruikt standaard JPEG bestandsindelingen. JPEG biedt een goede balans tussen de grootte van het bestand en kwaliteit van uw foto. JPEG-bestanden zijn door de relatief kleine bestandsgrootte goed geschikt om op een website… Lees meer › The post Foto- en videoformaten appeared first on ScanCorner.