8mm film

8mm film8mm film

8 mm film dankt zijn naam aan de 8mm brede opname strip die als opslagmedium dient. Het formaat 8mm is ontwikkeld door Kodak in de begin jaren 30 van de vorige eeuw. Eigenlijk is een 8mm een 16 mm film waarin tweemaal zoveel perforaties ingebracht. Als één rand van de film is opgenomen wordt de band omgedraaid, zodat de andere kant wordt opgenomen. Is de opname klaar, dan wordt de rol doormidden gesneden en ontstaat er een lange 8mm film. Er werd tot in de jaren negentig nog actief gefilmd met 8mm films. Hoe langer een 8mm op de rol zit des te kwetsbaarder het materiaal wordt en daarmee de beelden die erop staan. Zonde, want met het vergaan van de beelden vergaan ook mooie oude herinneringen. ScanCorner is de meest voordelige plek en de plek waar je de hoogste kwaliteit kan vinden voor het digitaliseren van je 8mm film. Naast het digitaliseren herstellen wij ook eventuele beschadigingen die al zijn opgetreden.

Relevante blogs:

Heeft u een waardevolle toevoeging op deze blog, of bent het niet met de inhoud eens, dan horen wij dat graag! Wij houden van directe en open feedback.
Geplaatst in Verklarende_woordenlijst

Meer weten?

Selecteer:

Dia's igitaliseren Negatieven digitaliseren
Foto digitaliseren APS digitaliseren
VHS naar DVD omzetten Mini DV naar DVD omzetten
HI8 naar DVD omzetten 8mm naar DVD omzetten

Of ga direct naar: Bestellen

 • De eerste digitale camera
  De eerste digitale camera   Fotografie was niet altijd zo gemakkelijk en snel zoals het nu is: 1973 was een jaar zonder smartphones en apps zoals Snapchat en Instagram. Echter, was er een man die daar snel verandering in zou… Lees meer › The post De eerste digitale camera appeared first on ScanCorner.
 • België
  België Onze services voor klanten in Nederland zijn al lange tijd goed geregeld. Voor onze klanten in België helaas niet. Omdat wij met enige regelmaat vragen kregen van potentiële klanten uit België hebben wij in samenwerking met DHL een speciale… Lees meer › The post België appeared first on ScanCorner.
 • Instagram en de kracht van afbeeldingen
  Instagram en de kracht van afbeeldingen     Gebruikt u Instagram al en wilt u meer likes op uw foto’s? Dan hebben wij een aantal goede adviezen voor u! Deze tips zijn natuurlijk niet alleen van toepassing op Instagram foto´s,… Lees meer › The post Instagram en de kracht van afbeeldingen appeared first on ScanCorner.
 • Oude negatieven Antarctica gevonden
  Honderd jaar oude negatieven Antarctica gevonden in blok ijs     Tijdens de renovatie van een oude verkenningshut op Antarctica deden conservatoren van het Zealand Antarctic Heritage Trust een bijzondere ontdekking. Ze vonden een doos met tweeëntwintig aan elkaar geplakte… Lees meer › The post Oude negatieven Antarctica gevonden appeared first on ScanCorner.
 • Foto- en videoformaten
  Fotoformaten JPEG (.jpg) Joint Photographic Experts Group.  ScanCorner gebruikt standaard JPEG bestandsindelingen. JPEG biedt een goede balans tussen de grootte van het bestand en kwaliteit van uw foto. JPEG-bestanden zijn door de relatief kleine bestandsgrootte goed geschikt om op een website… Lees meer › The post Foto- en videoformaten appeared first on ScanCorner.